Панкейки для «ледачого» сніданку
Приготуй на сніданок швидкі панкейки. Ці американські млинці не поступаються в смаку звичним оладкам, готуються дуже швидко і просто. Ідеальний варіант для ледачого і смачного сніданку.

Такі панкейки можна подавати зі сметаною, варенням чи медом, усе залежить від твоїх уподобань.
Деякі тонкощі приготування панкейків
- Усі продукти повинні бути свіжими.
- Перемішувати потрібно рівно до того моменту, поки вологі і сухі компоненти не з’єднаються.
- Тісто для панкейків не любить очікування. Щоб вони вишли пухнастими і легкими, їх треба одразу випікати на сухій гарячій сковороді.
- Американські панкейки мають ніжну рівну скоринку, їх не потрібно дуже засмажувати.
Для 10 панкейків потрібно:
- молоко – 250 мл,
- олія – 3 ст. л. (або 40 г масла),
- яйце, цукор – 4 ст. л.,
- розпушувач для тіста – 1 ч. л.,
- сіль – ¼ ч. л.,
- борошно – 170 г.
Приготування
Змішуємо в мисці молоко, яйця, масло і цукор. Не обов’язково діставати міксер, легко збиваємо все вінчиком або виделкою.
Змішуємо борошно, сіль і розпушувач, просіюємо в молочно-яєчну суміш. Гарненько розмішуємо, щоб вийшла однорідна маса без грудочок.
Розігріваємо сковороду, змащувати нічим не треба, вона повинна бути сухою.
На 1 панкейк потрібно 2 ст. л. тіста, тому виливаємо їх швиденько на сковороду і чекаємо, коли почнуть з’являтися бульбашки.
Як тільки це станеться, перевертаємо панкейк. З іншого боку він пропікається ще швидше.
Панкейки готові. Смачного!
Важливо: не потрібно чекати, коли вся поверхня млинця покриється бульбашками, ось як тільки вони почали з’являтися, відразу перевертаємо.
Читайте також: Латвійські яблучні оладки
«Задавака» № 12-2.07.2020