Панкейки для «ледачого» сніданку

Приготуй на сніданок швидкі панкейки. Ці американські млинці не поступаються в смаку звичним оладкам, готуються дуже швидко і просто. Ідеальний варіант для ледачого і смачного сніданку.

Панкейки

Такі панкейки можна подавати зі сметаною, варенням чи медом, усе залежить від твоїх уподобань.

Деякі тонкощі приготування панкейків

  • Усі продукти повинні бути свіжими.
  • Перемішувати потрібно рівно до того моменту, поки вологі і сухі компоненти не з’єднаються.
  • Тісто для панкейків не любить очікування. Щоб вони вишли пухнастими і легкими, їх треба одразу випікати на сухій гарячій сковороді.
  • Американські панкейки мають ніжну рівну скоринку, їх не потрібно дуже засмажувати.

Для 10 панкейків потрібно:

  • молоко – 250 мл,
  • олія – 3 ст. л. (або 40 г масла),
  • яйце, цукор – 4 ст. л.,
  • розпушувач для тіста – 1 ч. л.,
  • сіль – ¼ ч. л.,
  • борошно – 170 г.

Приготування

Змішуємо в мисці молоко, яйця, масло і цукор. Не обов’язково діставати міксер, легко збиваємо все вінчиком або виделкою.

Змішуємо борошно, сіль і розпушувач, просіюємо в молочно-яєчну суміш. Гарненько розмішуємо, щоб вийшла однорідна маса без грудочок.

Розігріваємо сковороду, змащувати нічим не треба, вона повинна бути сухою.

На 1 панкейк потрібно 2 ст. л. тіста, тому виливаємо їх швиденько на сковороду і чекаємо, коли почнуть з’являтися бульбашки.

Як тільки це станеться, перевертаємо панкейк. З іншого боку він пропікається ще швидше.

Панкейки готові. Смачного!

Важливо: не потрібно чекати, коли вся поверхня млинця покриється бульбашками, ось як тільки вони почали з’являтися, відразу перевертаємо.

Читайте також: Латвійські яблучні оладки

«Задавака» № 12-2.07.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *