Парміджана з баклажанами
Парміджана – італійська страва, яка готується з баклажанів із пряним томатним соусом і великою кількістю сиру.

Склад:
- Баклажани – 4 шт.,
- помідори – 6 шт.,
- моцарелла – 150 г,
- пармезан – 15 г,
- часник – 2 зуб.,
- оливкова олія,
- базилік,
- сіль,
- перець.
Приготування
Баклажани нарізаємо тонкими скибочками. Присолюємо і залишаємо на 15 хв. Потім зливаємо сік, що виділився, віджимаємо і викладаємо на грати. Відправляємо в розігріту до 180 °С духовку на 20 хв.
4 помідори нарізаємо дрібним кубиками і викладаємо на сковороду. Додаємо оливкову олію. Подрібнюємо часник. Всипаємо його до помідорів. Додаємо сіль та перець за смаком. Ретельно перемішуємо.
Після закипання зменшуємо вогонь і готуємо томати ще 15 хв. Потім подрібнюємо листя базиліка і додаємо їх у сковороду. Перемішуємо.
Помідори, що залишилися, нарізаємо кружечками, моцареллу – невеликими скибочками. Натираємо на дрібній тертці пармезан.
У форму для запікання вливаємо трохи томатного соусу та розподіляємо. Після цього викладаємо шар із баклажанів. Зверху поміщаємо помідори, нарізані кружечками. Присипаємо пармезаном. Потім знову додаємо томатний соус, що залишився. Висипаємо весь пармезан, рівномірно розподіляючи. Викладаємо кружечки помідорів. Зверху поміщаємо скибочки моцарелли.
Відправляємо в розігріту до 180 °С духовку на 20-25 хв.
«Уют» №33-11.08.2022