Паштет під гранатовим желе
Будь-яка господиня вміє готувати печінковий паштет. Ця закуска відома і всіма улюблена. А якщо її подати в поєднанні з гранатовим желе, то вийде прикраса святкового столу.
- Куряча печінка – 400 г,
- вершкове масло – 100 г,
- гранатовий сік – 150 мл,
- желатин – 1 ч. л.,
- сіль і чорний мелений перець за смаком,
- коньяк – 1 ч. л.
На вершковому маслі обсмажте курячу печінку, потім посоліть, поперчіть, додайте трохи води і влийте коньяк, зменшіть вогонь і протушкуйте хвилин 20, до готовності.
Печінку збийте блендером або перекрутіть на м’ясорубці два рази. У готовий паштет додайте розм’якшене вершкове масло, викладіть у форму, вирівняйте поверхню лопаткою, відправте в холодильник на півгодини, поки паштет не охолоне.
У теплий гранатовий сік додайте розчинений желатин, ретельно перемішайте. Коли суміш охолоне, вилийте її поверх паштету і знову приберіть у холодильник, давши желе повністю застигнути.