Паска на вершках

Паска на вершках

  • Борошно – 500 г,
  • дріжджі – 12 г,
  • маргарин – 100 г,
  • яєчні жовтки – 4 шт.,
  • цукор – 0,75 скл.,
  • вершки – 1,5 скл.,
  • лимонний сік – 4-5 ст. л.,
  • волоські горіхи – 100 г,
  • журавлина – 50 г,
  • родзинки – 50 г,
  • цукати – 25 г, олія.

Просійте борошно в глибоку миску, всипте сухі дріжджі і 1 ст. л. цукру. Перемішайте.

Розігрійте в каструлі вершки, додайте маргарин, цукор, що залишився, і лимонний сік. Додайте в миску з борошном жовтки і теплу вершкову масу, горіхи, цукати і сухофрукти, перемішайте. Накрийте рушником і відставте на годину-дві в сторону.

Коли тісто підніметься вдвічі, розкладіть його по формах, змащених олією. Дайте піднятися протягом 1 год. Випікайте 40 хв. при 180 °C. Готову паску полийте глазур’ю, прикрасьте горіхами і сухофруктами.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber