Паска на вершках
- Борошно – 500 г,
- дріжджі – 12 г,
- маргарин – 100 г,
- яєчні жовтки – 4 шт.,
- цукор – 0,75 скл.,
- вершки – 1,5 скл.,
- лимонний сік – 4-5 ст. л.,
- волоські горіхи – 100 г,
- журавлина – 50 г,
- родзинки – 50 г,
- цукати – 25 г, олія.
Просійте борошно в глибоку миску, всипте сухі дріжджі і 1 ст. л. цукру. Перемішайте.
Розігрійте в каструлі вершки, додайте маргарин, цукор, що залишився, і лимонний сік. Додайте в миску з борошном жовтки і теплу вершкову масу, горіхи, цукати і сухофрукти, перемішайте. Накрийте рушником і відставте на годину-дві в сторону.
Коли тісто підніметься вдвічі, розкладіть його по формах, змащених олією. Дайте піднятися протягом 1 год. Випікайте 40 хв. при 180 °C. Готову паску полийте глазур’ю, прикрасьте горіхами і сухофруктами.