Паска в мультиварці

Паска в мультиварці

  • Молоко – 250 мл,
  • цукор – 150 г,
  • сіль – дрібка,
  • яйця – 4 шт.,
  • цукрова пудра – 50 г,
  • дріжджі – 1 ч. л.,
  • вершкове масло – 100 г,
  • родзинки – 100 г,
  • лимон,
  • пшеничне борошно – 600 г.

Приготуйте опару: підігрійте молоко до теплого стану, додайте 1 ст. л. цукру, дріжджі і 250 г борошна, перемішайте і залиште на 30 хв. у теплому місці.

Яйця розділіть на білки і жовтки. Останні змішайте з цукром. Один білок залиште на глазур. В інші додайте дрібку солі, а потім збийте до стійких піків.

В опару, що піднялася, додайте жовтки з цукром, розм’якшене вершкове масло. Вимішуйте, поки масло не розчиниться. Додайте збиті білки і знову перемішайте. Тепер додайте борошно, спочатку 250 м. Залиште в теплому місці на 1 год., накривши рушником.

Родзинки залийте гарячою водою на 10 хв. Потім просушіть їх. Натріть цедру лимона. Додайте родзинки і цедру в тісто, перемішайте, викладіть у змащену вершковим маслом чашу мультиварки, накрийте рушником і через 15 хв. увімкніть мультиварку на 10 хв. у режимі “Підігрів”, а потім переключіть на режим “Випічка”. Час приготування 1 год. 30 хв.

Для глазурі:
добре збийте білок, що залишився, потім висипте цукрову пудру і збивайте до стійких піків.

Коли виріб буде готовий, дістаньте його з мультиварки і верхівку змастіть глазур’ю. За бажанням присипте кулінарною посипкою і залиште охолоджуватися.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber