Паска в мультиварці
- Молоко – 250 мл,
- цукор – 150 г,
- сіль – дрібка,
- яйця – 4 шт.,
- цукрова пудра – 50 г,
- дріжджі – 1 ч. л.,
- вершкове масло – 100 г,
- родзинки – 100 г,
- лимон,
- пшеничне борошно – 600 г.
Приготуйте опару: підігрійте молоко до теплого стану, додайте 1 ст. л. цукру, дріжджі і 250 г борошна, перемішайте і залиште на 30 хв. у теплому місці.
Яйця розділіть на білки і жовтки. Останні змішайте з цукром. Один білок залиште на глазур. В інші додайте дрібку солі, а потім збийте до стійких піків.
В опару, що піднялася, додайте жовтки з цукром, розм’якшене вершкове масло. Вимішуйте, поки масло не розчиниться. Додайте збиті білки і знову перемішайте. Тепер додайте борошно, спочатку 250 м. Залиште в теплому місці на 1 год., накривши рушником.
Родзинки залийте гарячою водою на 10 хв. Потім просушіть їх. Натріть цедру лимона. Додайте родзинки і цедру в тісто, перемішайте, викладіть у змащену вершковим маслом чашу мультиварки, накрийте рушником і через 15 хв. увімкніть мультиварку на 10 хв. у режимі “Підігрів”, а потім переключіть на режим “Випічка”. Час приготування 1 год. 30 хв.
Для глазурі:
добре збийте білок, що залишився, потім висипте цукрову пудру і збивайте до стійких піків.
Коли виріб буде готовий, дістаньте його з мультиварки і верхівку змастіть глазур’ю. За бажанням присипте кулінарною посипкою і залиште охолоджуватися.