Печений перець у маринаді

Ця проста у виконанні страва сподобається господиням. Крім солодкого перцю вам знадобляться тільки спеції і допоміжні інгредієнти для заготовки.

Печений перець у маринаді

Склад:

  • солодкий перець – 1 кг,
  • соняшникова олія – 3 ст. л.,
  • часник – 3 зубчики,
  • перець горошком – 3-4 шт.,
  • сіль – 1 ч. л.,
  • яблучний оцет 6 % – 3 ст. л.,
  • кріп – 2-3 гілочки,
  • петрушка,
  • базилік – за смаком.

Приготування

  1. Вимийте і залиште перчини на рушнику до повного висихання. Потім викладіть заготівлю на змащене олією деко.
    Відправте перці в духовку на 30-40 хв. Не хвилюйтеся, якщо почуєте потріскування під час запікання – це нормальний процес. Готові стручки будуть гарненько підрум’яненими.
  2. Покладіть печений перець у широку каструлю і закрийте кришкою. У такому стані овочі слід залишити ще на півгодини.
  3. Тепер із перчин легко знімається шкірка, видаляється плодоніжка і насіння. У процесі заготовки підставте тарілку і зберіть сік, що стікає.
  4. Розділіть готову м’якоть уздовж на 3 частини. Це легко робиться руками.
  5. У глибокій ємності змішайте олію, оцет, сіль, подрібнену зелень. Часник наріжте тонкими пластинками і теж киньте з миску. Влийте в заготовку сік, що залишився після очищення.
  6. Вимийте і висушіть банки об’ємом 0,5-1 л. На дно киньте горошини перцю. Зверху викладіть перець болгарський. Кожен шар поливайте маринадом.
    Для тривалого зберігання проведіть півгодинну стерилізацію заготовок у каструлі з киплячою водою. Потім закатайте тару.

Без стерилізації можна закрити страву в банках пластиковими кришками і відправити в холодильник. Тривалість терміну зберігання в цьому випадку трохи скоротиться, але це не настільки важливо: смачний печений перець з’їдається дуже швидко.

Увага! У другому випадку цю оригінальну страву можна буде вживати не раніше, ніж через добу. Перчик повинен трохи настоятися.

Олена Заруцька

«Уют» №41-13.10.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *