Печений перець у маринаді
Ця проста у виконанні страва сподобається господиням. Крім солодкого перцю вам знадобляться тільки спеції і допоміжні інгредієнти для заготовки.

Склад:
- солодкий перець – 1 кг,
- соняшникова олія – 3 ст. л.,
- часник – 3 зубчики,
- перець горошком – 3-4 шт.,
- сіль – 1 ч. л.,
- яблучний оцет 6 % – 3 ст. л.,
- кріп – 2-3 гілочки,
- петрушка,
- базилік – за смаком.
Приготування
- Вимийте і залиште перчини на рушнику до повного висихання. Потім викладіть заготівлю на змащене олією деко.
Відправте перці в духовку на 30-40 хв. Не хвилюйтеся, якщо почуєте потріскування під час запікання – це нормальний процес. Готові стручки будуть гарненько підрум’яненими. - Покладіть печений перець у широку каструлю і закрийте кришкою. У такому стані овочі слід залишити ще на півгодини.
- Тепер із перчин легко знімається шкірка, видаляється плодоніжка і насіння. У процесі заготовки підставте тарілку і зберіть сік, що стікає.
- Розділіть готову м’якоть уздовж на 3 частини. Це легко робиться руками.
- У глибокій ємності змішайте олію, оцет, сіль, подрібнену зелень. Часник наріжте тонкими пластинками і теж киньте з миску. Влийте в заготовку сік, що залишився після очищення.
- Вимийте і висушіть банки об’ємом 0,5-1 л. На дно киньте горошини перцю. Зверху викладіть перець болгарський. Кожен шар поливайте маринадом.
Для тривалого зберігання проведіть півгодинну стерилізацію заготовок у каструлі з киплячою водою. Потім закатайте тару.
Без стерилізації можна закрити страву в банках пластиковими кришками і відправити в холодильник. Тривалість терміну зберігання в цьому випадку трохи скоротиться, але це не настільки важливо: смачний печений перець з’їдається дуже швидко.
Увага! У другому випадку цю оригінальну страву можна буде вживати не раніше, ніж через добу. Перчик повинен трохи настоятися.
Олена Заруцька
«Уют» №41-13.10.2022