Печиво «Американер»

Печиво Американер
Печиво «Американер»

Цей десерт легко готувати і дуже смачно їсти. Рецепт «Американер» надпростий, а прикрашати готові печенюшки подобається дітям. Чому б не приготувати його разом із сім’єю, а потім дружно схрумкати з молоком або чаєм?

  • Вершкове масло – 125 г,
  • цукор – 120 г,
  • яйця – 2 шт.,
  • вершки – 100 мл,
  • борошно – 250 г,
  • кукурудзяний крохмаль – 50 г,
  • розпушувач – 2 ч. л.,
  • ванільний екстракт – 1 ч. л.,
  • лимон,
  • цукрова пудра – 200 г.

Розімніть у мисці масло, нагріте до кімнатної температури. Додайте цукор, екстракт ванілі й цедру половини великого лимона. Розбийте яйця по одному і замішайте тісто за допомогою міксера. Додайте вершки і знову перемішайте. Додайте в тісто кукурудзяний крохмаль, борошно, розпушувач і розмішайте.

Розігрійте духовку до 180 °С і застеліть пергаментним папером два дека. Залийте тісто в кондитерський шприц і вичавіть 7-9 кульок однакового розміру. Залиште між ними достатньо місця: при нагріванні печиво збільшиться в розмірі. Випікайте 15 хв. Потім дайте йому повністю охолонути.

Поки печиво остигає, приготуйте глазур. Вичавіть сік із лимона і змішайте з цукровою пудрою до утворення густої маси. Розподіліть суміш по випічці і дайте їй висохнути.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *