Печиво «Американер»

Цей десерт легко готувати і дуже смачно їсти. Рецепт «Американер» надпростий, а прикрашати готові печенюшки подобається дітям. Чому б не приготувати його разом із сім’єю, а потім дружно схрумкати з молоком або чаєм?
- Вершкове масло – 125 г,
- цукор – 120 г,
- яйця – 2 шт.,
- вершки – 100 мл,
- борошно – 250 г,
- кукурудзяний крохмаль – 50 г,
- розпушувач – 2 ч. л.,
- ванільний екстракт – 1 ч. л.,
- лимон,
- цукрова пудра – 200 г.
Розімніть у мисці масло, нагріте до кімнатної температури. Додайте цукор, екстракт ванілі й цедру половини великого лимона. Розбийте яйця по одному і замішайте тісто за допомогою міксера. Додайте вершки і знову перемішайте. Додайте в тісто кукурудзяний крохмаль, борошно, розпушувач і розмішайте.
Розігрійте духовку до 180 °С і застеліть пергаментним папером два дека. Залийте тісто в кондитерський шприц і вичавіть 7-9 кульок однакового розміру. Залиште між ними достатньо місця: при нагріванні печиво збільшиться в розмірі. Випікайте 15 хв. Потім дайте йому повністю охолонути.
Поки печиво остигає, приготуйте глазур. Вичавіть сік із лимона і змішайте з цукровою пудрою до утворення густої маси. Розподіліть суміш по випічці і дайте їй висохнути.