Печиво на варених жовтках

Печиво на варених жовтках

Спекотне літо не завада для приємних вечірніх традицій: зібратися всією родиною за великим столом, заварити чай із м’ятою і поласувати маминою чи бабусиною випічкою.
Печиво це не просте, а з секретом. Ми використовуємо 2 різні начинки – варене згущене молоко і волоські горіхи. Завдяки жовткам випічка набуває яскраво-жовтого кольору. Ці завзяті «курчата» дуже подобаються дітям: спробуй вгадай, із чим попадуться наступні ласощі!

Склад:

  • Яєчний жовток – 5 шт.,
  • вершкове масло – 120 г,
  • цукор –100 г,
  • сметана – 100 г,
  • розпушувач – 1 ч. л.,
  • борошно – 250 г,
  • згущене варене молоко – 120 г,
  • волоські горіхи – 100 г.

Приготування:

В окремому посуді розімніть вилкою 5 варених жовтків. Додайте розм’якшене вершкове масло і змішайте до однорідної маси. Висипте в ємність сметану і цукор, ще раз перемішайте. Додайте борошно з розпушувачем і замісіть тісто. Готовое тісто скачайте у кулю.

Відщипніть невеликий шматочок, розімніть у руках у коржик. Наберіть варене згущене молоко у кондитерський мішок і видавіть невелику кількість у центр заготовки. Защипніть краї і скачайте у кульку.

Другий вид начинки – волоські горіхи. Повторіть процедуру.

Застеліть деко пергаментом і викладіть печиво так, щоб відстань між кульками становила не менше 5 см. Випікайте 20-25 хв. при температурі 180 °С. У процесі приготування кульки трохи осядуть.

Печиво виходить хрустким зовні і м’яким та розсипчастим всередині.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *