Печиво на варених жовтках
Спекотне літо не завада для приємних вечірніх традицій: зібратися всією родиною за великим столом, заварити чай із м’ятою і поласувати маминою чи бабусиною випічкою.
Печиво це не просте, а з секретом. Ми використовуємо 2 різні начинки – варене згущене молоко і волоські горіхи. Завдяки жовткам випічка набуває яскраво-жовтого кольору. Ці завзяті «курчата» дуже подобаються дітям: спробуй вгадай, із чим попадуться наступні ласощі!
Склад:
- Яєчний жовток – 5 шт.,
- вершкове масло – 120 г,
- цукор –100 г,
- сметана – 100 г,
- розпушувач – 1 ч. л.,
- борошно – 250 г,
- згущене варене молоко – 120 г,
- волоські горіхи – 100 г.
Приготування:
В окремому посуді розімніть вилкою 5 варених жовтків. Додайте розм’якшене вершкове масло і змішайте до однорідної маси. Висипте в ємність сметану і цукор, ще раз перемішайте. Додайте борошно з розпушувачем і замісіть тісто. Готовое тісто скачайте у кулю.
Відщипніть невеликий шматочок, розімніть у руках у коржик. Наберіть варене згущене молоко у кондитерський мішок і видавіть невелику кількість у центр заготовки. Защипніть краї і скачайте у кульку.
Другий вид начинки – волоські горіхи. Повторіть процедуру.
Застеліть деко пергаментом і викладіть печиво так, щоб відстань між кульками становила не менше 5 см. Випікайте 20-25 хв. при температурі 180 °С. У процесі приготування кульки трохи осядуть.
Печиво виходить хрустким зовні і м’яким та розсипчастим всередині.