Печиво «Сметанне»

- Борошно – 3,5 скл.,
- сметана – 200 г,
- масло вершкове – 100 г,
- яйця – 2 шт.,
- цукор – 3/4 скл.,
- цукор ванільний – 1 ст. л.,
- розпушувач – 1,5 ч. л.,
- цукрова пудра – за смаком.
Борошно просіяти, з’єднати з розпушувачем і ванільним цукром. Окремо збити яйця з цукром. Додати у масу м’яке вершкове масло, перемішати. Додати сметану і знову все добре перемішати.
Борошно з розпушувачем всипати в яєчну суміш і замісити тісто. Воно повинно вийти м’яким. Скачати масу у «колобок», покласти у холодильник на 2-3 год. Готове охолоджене тісто вийняти, розкатати на посипаній борошном робочій поверхні у пласт товщиною 4-8 мм. Вирізати за допомогою формочок печиво. Викласти вироби на сухе деко і випікати у розігрітій до 180 °С духовці протягом 15-20 хв.
Готове печиво посипати цукровою пудрою.
Ксенія Володимирівна, м. Теплодар, Одеська обл.