Печиво «Сметанне»

Печиво сметанне
Печиво «Сметанне»
  • Борошно – 3,5 скл.,
  • сметана – 200 г,
  • масло вершкове – 100 г,
  • яйця – 2 шт.,
  • цукор – 3/4 скл.,
  • цукор ванільний – 1 ст. л.,
  • розпушувач – 1,5 ч. л.,
  • цукрова пудра – за смаком.

Борошно просіяти, з’єднати з розпушувачем і ванільним цукром. Окремо збити яйця з цукром. Додати у масу м’яке вершкове масло, перемішати. Додати сметану і знову все добре перемішати.

Борошно з розпушувачем всипати в яєчну суміш і замісити тісто. Воно повинно вийти м’яким. Скачати масу у «колобок», покласти у холодильник на 2-3 год. Готове охолоджене тісто вийняти, розкатати на посипаній борошном робочій поверхні у пласт товщиною 4-8 мм. Вирізати за допомогою формочок печиво. Викласти вироби на сухе деко і випікати у розігрітій до 180 °С духовці протягом 15-20 хв.

Готове печиво посипати цукровою пудрою.

Ксенія Володимирівна, м. Теплодар, Одеська обл.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *