Печиво з вишнею
Хрустке пісочне тісто з горіховим безе і ніжна вишня створюють ідеальне поєднання смаків і текстур!
Замість вишень можете взяти будь-який щільний наповнювач – наприклад, макову начинку або сухофрукти.
- Борошно – 350 г,
- вершкове масло – 250 г,
- сметана – 2-3 ст. л.,
- яєчний жовток – 3 шт.,
- ванільний цукор – 10 г,
- сіль,
- вишня – 400 г,
- крохмаль – 1 ст. л.,
- вода – 25-50 мл,
- цукор – 200 г,
- яєчні білки – 3 шт.,
- лимонний сік – 0,25 ч. л.,
- волоські горіхи – 150 г.
Просійте борошно, наріжте кубиками охолоджене масло, подрібніть у крихту. Додайте жовтки зі сметаною, ванільний цукор. Замісіть тісто і відправте його в холодильник на 1-2 год.
Засипте вишні цукром, поставте на вогонь. Коли цукор розтане, влийте крохмаль, розчинений у теплій воді, перемішайте і проваріть до загустіння. Акуратно процідіть через сито або друшляк.
Розділіть тісто на 3 рівні частини. Тонко розкачайте кожну частину в прямокутник і розкладіть вишні уздовж довгої сторони, відступивши кілька сантиметрів від краю. Загорніть тісто з протилежних сторін до середини, отримавши подвійний рулет. Перекладіть на деко, застелене пергаментом.
Збийте 3 білки, 150 г цукру і декілька крапель лимонного соку. Коли маса стане пишною і стійкою, додайте порубані горіхи і акуратно перемішайте. Змастіть рулети білками і випікайте 35-40 хв. при 180 °C.
Дайте охолонути і наріжте на порційні шматочки. Тепер залишилося тільки подати їх до чаю або кави і насолодитися вишуканим десертом.