Печиво до чаю
Печиво горіхове

Склад:
- 2 скл. борошна,
- 1/2 скл. цукру,
- 1/2 скл. розмелених волоських горіхів,
- 2 ст. л. родзинок,
- 1/2 пачки вершкового масла,
- 1/3 скл. молока,
- 1 скл. сметани,
- сода на кінчику ножа,
- трохи цукрової пудри.
Приготування
Молоко злегка підігріти і розчинити у ньому цукор, додати розм’якшене вершкове масло, соду, сметану, горіхи, подрібнені родзинки, борошно, замісити круте тісто.
Тісто розкатати, вирізати ромбики чи кружечки, змочити їх водою, викласти на деко, змащене маслом і посипати зверху сумішшю з подрібнених горіхів і цукру.
Випікати в попередньо розігрітій духовці.
Печиво ванільне

Склад:
- 1,5 скл. борошна,
- 1 пачка вершкового масла,
- яйце,
- 1/2 скл. цукру,
- 1 пакетик ваніліну.
Приготування
Змішати борошно і масло, додати яйце, цукор, ванілін, добре перемішати до густого стану.
Пропустити масу через м’ясорубку.
Брати частину прокрученого тіста й укладати на деко, змащене маслом.
Запекти в попередньо розігрітій духовці.
Печиво з корицею

Склад:
- 3 скл. борошна,
- 1/2 скл. цукру,
- 1/2 ч. л. кориці,
- 1 пачка вершкового масла,
- 1/2 скл. сметани.
Приготування
Борошно перемішати з цукром і корицею, додати масло, сметану і замісити тісто.
Поставити на 1 год. у холодильник. Вийняти, розкатати в 2 пласта товщиною 1 см.
Випекти в попередньо розігрітій духовці.
Гарячий корж змастити варенням, покласти на нього другий корж, розрізати на ромбики, квадратики.
Готове печиво посипати цукровою пудрою.
«Погляд часу» №45-05.11.2020