Печиво до чаю

Печиво горіхове
Печиво горіхове

Склад:

  • 2 скл. борошна,
  • 1/2 скл. цукру,
  • 1/2 скл. розмелених волоських горіхів,
  • 2 ст. л. родзинок,
  • 1/2 пачки вершкового масла,
  • 1/3 скл. молока,
  • 1 скл. сметани,
  • сода на кінчику ножа,
  • трохи цукрової пудри.

Приготування

Молоко злегка підігріти і розчинити у ньому цукор, додати розм’якшене вершкове масло, соду, сметану, горіхи, подрібнені родзинки, борошно, замісити круте тісто.

Тісто розкатати, вирізати ромбики чи кружечки, змочити їх водою, викласти на деко, змащене маслом і посипати зверху сумішшю з подрібнених горіхів і цукру.

Випікати в попередньо розігрітій духовці.

Печиво ванільне
Печиво ванільне

Склад:

  • 1,5 скл. борошна,
  • 1 пачка вершкового масла,
  • яйце,
  • 1/2 скл. цукру,
  • 1 пакетик ваніліну.

Приготування

Змішати борошно і масло, додати яйце, цукор, ванілін, добре перемішати до густого стану.

Пропустити масу через м’ясорубку.

Брати частину прокрученого тіста й укладати на деко, змащене маслом.

Запекти в попередньо розігрітій духовці.

Печиво з корицею
Печиво з корицею

Склад:

  • 3 скл. борошна,
  • 1/2 скл. цукру,
  • 1/2 ч. л. кориці,
  • 1 пачка вершкового масла,
  • 1/2 скл. сметани.

Приготування

Борошно перемішати з цукром і корицею, додати масло, сметану і замісити тісто.

Поставити на 1 год. у холодильник. Вийняти, розкатати в 2 пласта товщиною 1 см.

Випекти в попередньо розігрітій духовці. 

Гарячий корж змастити варенням, покласти на нього другий корж, розрізати на ромбики, квадратики.

Готове печиво посипати цукровою пудрою.

«Погляд часу» №45-05.11.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *