Печиво «Гусячі лапки»

Є рецепти модних десертів, а є рецепти з дитинства, які мама й бабуся ще переписували. Так от, цей рецепт печива «Гусячі лапки» саме такий.

Печиво «Гусячі лапки»

Склад:

  • Сир – 200 г,
  • борошно – 280 г,
  • вершкове масло – 180 г,
  • яйце,
  • сода – 4 г,
  • цукор і кориця – для посипання печива.

Приготування

Холодне масло натираємо на тертці. Додаємо борошно, яйце та сир. Сир краще брати в брикеті, трішки вологий. Додаємо соду та замішуємо тісто. Не кидайте відразу все борошно. Трішки залиште. Якщо липне до рук, то додаємо ще трішки борошна. Це залежить від марки сиру. Може знадобитись трішки більше.

Тісто має бути еластичне і не липнути до рук.

Формуємо кулю з тіста і даємо постояти в холодильнику у плівці мінімум 0,5 год.

Далі розкатуємо качалкою на столі з борошном і вирізаємо склянкою кола, як на вареники. Кожне коло викладаємо на цукор із корицею і трішки притискаємо. Складаємо навпіл цукром усередину і знову в цукор, притисли, ще раз складаємо навпіл цукром усередину й останній раз у цукор. Добре притискаємо, бо може відкритися під час запікання.

Викладаємо печиво на деко з пергаментом на відстані та запікаємо при 180 °С приблизно 20 хв., до рум’яності.

«Погляд часу» №8-23.02.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *