Пельменний пиріг із начинкою на сковороді
Цю незвичайну страву можна приготувати на свято. Гості точно здивуються такому цікавому поєднанню смаків. А готується пельменний пиріг із начинкою дуже просто.

Склад:
- Борошно – 500 г,
- яйце,
- молоко – 200 мл,
- оцет – 1 ст. л.,
- олія – 3 ст. л.,
- морквина,
- цибуля – 2 шт.,
- рис – 100 г,
- яловичий фарш – 500 г,
- петрушка – 1 пуч.,
- сіль,
- перець,
- приправа для м’яса,
- вода – 100 мл.
Приготування:
Для тіста змішайте борошно, яйце, молоко, оцет і 1 ст. л. соняшникової олії. Замісіть тісто. Накрийте його рушником і дайте трохи «відпочити».
У цей час відваріть рис до напівготовності. Далі подрібніть цибулю і зелень, натріть моркву на великій тертці. Злегка обсмажте одну цибулину з морквою. Потім змішайте ці інгредієнти, додавши сіль і спеції за смаком. Це буде перша начинка.
Окремо змішайте фарш із цибулиною, що залишилася, сіллю і перцем. Це буде друга начинка.
Розділіть тісто на кілька частин. Розкатайте кожну частину в невеликий прямокутник. На одну сторону викладіть смугу з фаршу, загорніть рулетиком.

Потім покладіть смугу начинки з рису і моркви. Також загорніть.

Відріжте рулетик і помістіть його у сковороду спіраллю по колу.
Так само зробіть з рештою тіста і начинки. У результаті має вийти пиріг у вигляді равлика.

Залийте пиріг водою і 2 ст. л. соняшникової олії. Накрийте кришкою і тушкуйте страву на сковороді протягом 30-40 хв. при мінімальному вогні.
Читайте також: Цибулевий пиріг на сковороді
«УЮТ» № 25-18.06.2020