Пельмені в пиві
Для багатьох пельмені – проста звичайна страва. Їх можна придбати в магазині, але ми розповімо цікавий і вдалий рецепт приготування ніжного тіста з соковитою начинкою. Родзинка цієї страви – саме у способі варіння, на цей раз ми будемо кидати пельмені не у воду, а в пиво. Заінтриговані? Давайте пробувати!
ІНГРИДІЄНТИ:
- Борошно – 4 скл.,
- молоко – 100 мл,
- вода,
- яйце,
- свинина – 600 г,
- яловичина – 400 г,
- цибуля – 3 шт.,
- сіль,
- чорний мелений перець,
- лавровий лист,
- світле пиво.
Висипте на дошку просіяне борошно, зробіть у центрі гірки поглиблення, додайте 1 ч. л. солі, збите яйце і, поступово вливаючи молоко і воду, замісіть круте тісто. Скачайте тісто в кулю і залиште на 40-60 хв.
Для фаршу пропустіть через м’ясорубку м’ясо і очищену цибулю. У фарш додайте 1,5 ч. л. солі і мелений перець, перемішайте.
Розкачайте тісто в тонкий пласт, виріжте кружечки, викладіть по 1 ч. л. фаршу і щільно защипніть краї.
Наповніть каструлю пивом, кількість пива залежить від того, на скількох осіб ви варите пельмені. Щоб приготувати одну порцію, вам знадобиться 0,5 л пшеничного пива, на дві – 1 л. Пиво закип’ятіть, стежте за тим, щоб не піднімалася піна. Додайте в каструлю сіль, лавровий лист і пельмені, варіть їх до готовності. Потім зніміть каструлю з вогню, накрийте її кришкою і залиште на 10 хв.