Переїдання: що мати під рукою

Які трави потрібно мати у домашній аптечці для усунення дискомфорту у шлунково-кишковому тракті при переїданні?
Анна Коляденко
Спочатку порадьтеся з лікарем: можливо, у вас виявляться протипоказання. Але у цілому при зазначеній вами проблемі в аптечці стане у нагоді така суха лікарська сировина.
Деревій – знеболюючий засіб для шлунку.
Корінь родовика – при розладі травлення бактеріальному ураженні кишківника. Дію родовика можна посилити настоянкою прополісу. У готовий проціджений відвар кореня додати прополіс: кількість крапель дорівнює віку пацієнта.
Корінь алтею – це прекрасний обволікуючий і протизапальний засіб при загостренні гастриту, коліту і ерозіях. Краще готувати шляхом холодного настоювання (1 ч. л. порошку сухого кореня залити 1 скл. кип’яченої води кімнатної температури, настоювати ніч).
Корінь аїру має сильну бактерицидну дію. Як свідчать стародавні перекази, передові загони Чингісхана задовго до вторгнення на чужу територію кидали корінь аїру в невеликі водойми. Розростаючись, він знезаражував воду і робив її придатною для пиття.
Горець почечуйний – при запорах і загостренні геморою. До речі, старовинна назва геморою – «почечуй».
Корінь імбиру – як антитоксичний засіб при нудоті, блювоті і відрижці. Покращує травлення при недостатності ферментів і відсутності апетиту.
М’ята перцева – при спазмах, нудоті і неприємній відрижці.
Шрот розторопші допоможе відновити роботу печінки і підшлункової залози після рясного застілля.
Дотримуйтесь інструкції на упаковці, готуючи відвар або настій.