Перець фарширований

Рецептів фарширування перцю дуже багато. Єдиний незмінний інгредієнт – це сам перець. А ось із чим і як його приготувати – варіантів безліч.

Із сиром і часником
Перець фарширований із сиром і часником

Склад 2 перці:

  • 200 г сиру,
  • часник (за смаком),
  • 100 г м’якого масла,
  • чорний перець.

Приготування

У масло додати тертий сир, чорний перець і подрібнений часник. Усе добре перемішати.

Перці помити, вийняти серцевину, не розрізаючи. Нафарширувати щільно сумішшю. Поставити в холодильник на 2 год.

Перед їдою нарізати кружечками.

Із м’ясом і грибами
Перець фарширований з грибами

Склад:

  • 3 болгарських перці (400 г),
  • 250 г фаршу м’ясного,
  • 100 г печериць,
  • цибулина,
  • 2 помідори (300 г),
  • 50 г сиру,
  • зубчик часнику,
  • петрушка свіжа – 3-4 гілочки,
  • 0,5 ч. л. цукру,
  • спеції,
  • олія – для смаження.

Приготування

Для томатного соусу нарізати кубиками половину цибулини. Зубчик часнику подрібнити. Помідори натерти на тертці.

У сковороді на олії обсмажити цибулю до золотистого кольору, посолити і поперчити. Додати часник і смажити з цибулею 1 хв. Додати натерті помідори. Довести до кипіння, помішуючи, додати цукор, всипати спеції. Готувати соус 10 хв., не накриваючи кришкою. Вийде близько 200 мл.

Нарізати кубиками печериці та другу половину цибулини. Обсмажити на олії цибулю, посолити, поперчити. Додати до цибулі печериці й обсмажувати 5 хв.

Потім додати у сковороду фарш. Обсмажувати фарш разом з грибами та цибулею, розбиваючи м’ясні грудочки.

Коли увесь фарш обсмажиться, додати соус, перемішати і готувати на повільному вогні 6-7 хв. Нарізати дрібно петрушку і додати у фарш.

Болгарський перець розрізати навпіл, видалити насіння, а плодоніжки залишити (з нею перець буде краще тримати форму). Заповнити фаршем половинки перцю.

Деко змастити олією. Викласти перці на деко, накрити фольгою і поставити в нагріту до 180 ℃ духовку. Запікати перці протягом 25-30 хв.

Натерти на тертці сир і посипати перці за 5 хв. до кінця приготування. Після цього фольгою не накривати.

Із куркою, грибами і булгуром
Перець фарширований із куркою, грибами і булгуром

Склад:

  • 3 болгарських перці (великих),
  • 100 г булгуру відвареного (40-50 г сирого булгуру),
  • 250 г курячої копченої грудинки,
  • 7 печериць,
  • 100 г твердого сиру,
  • 3 ст. л. сметани,
  • 5 стебел зеленої цибулі,
  • зелень свіжа (петрушка і кріп) – 5 гілочок,
  • паприка мелена,
  • перець чорний мелений,
  • сіль,
  • для подачі: зелень свіжа і сметана.

Приготування

Булгур відварити (у співвідношенні 1 : 2) до готовності.

Гриби нарізати кубиками, викласти на суху сковорідку і обсмажити на слабкому вогні до напівготовності. Вся волога повинна трохи випаруватися.

Курячі грудки нарізати кубиками. Сир натерти на крупній тертці. Подрібнити зелень.

Перець розрізати на дві половинки поздовжньо, щоб зберегти плодоніжки на обох частинах перцю. Вичистити насіння.

Приготувати начинку для перцю. У миску відправити відварений булгур, смажені гриби, копчену грудку, подрібнену зелень і натертий сир (частину сиру залишити для посипання перцю перед запіканням).

Додати в начинку сметану, сіль, чорний мелений перець і паприку. Усе перемішати. Включити духовку на 180 ℃ – хай поки розігрівається.

Нафарширувати половинки перцю начинкою. За бажанням додати всередину в кожен фарширований перець по 0,5 ч. л. вершкового масла – буде соковитіше.

Нафарширований перець викласти на деко, застелене фольгою. Зверху посипати натертим сиром. Поставити в розігріту духовку і запікати при температурі 180 ℃ 25-30 хв.

Готовий перець викласти на блюдо, прикрасити зеленню і подати до столу зі сметаною.

«Погляд часу» №31-30.07.2020

Читайте також: Кебаб «Шехзаде»

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *