Перевернутий пиріг зі сливами

Готувати цей пиріг не тільки просто, але й цікаво.

Перевернутий пиріг зі сливами

Склад:

  • Слива – 8 шт.,
  • цукор – 250 г,
  • розпушувач для тіста – 1 ч. л.,
  • яйця – 2 шт.,
  • молоко – 75 мл,
  • мигдальні пелюстки – 10 г,
  • вершкове масло – 200 г,
  • борошно – 280 г.

Приготування

Цукор розітріть із розм’якшеним вершковим маслом. Вбийте до них яйця, перемішайте. Далі влийте сюди молоко. Змішайте все знову.

До цієї суміші просійте борошно з розпушувачем, всипте мигдаль. Замісіть тісто.

Розкатайте його в пласт круглої форми, розміром чуть більше за діаметр сковороди.

Далі готуємо начинку.

Сливи, розріжте навпіл. Видаліть кісточки.

Візьміть сковороду зі знімною ручкою. У ній будемо випікати пиріг.

Добавте на сковороду ложку води і розтопіть на ній 75 г цукру. Коли він матиме карамельний колір, зніміть ємність із вогню.

По дну сковороди розкладіть сливи шкіркою вгору.

Викладіть тісто на сливи. Розрівняйте його. Краї тіста заверніть до дна сковороди. Накрийте пиріг фольгою.

Готуйте перевернутий пиріг у розігрітій до 180 ºС духовці 25 хв. Далі зніміть фольгу і випікайте ще 15 хв.

Перш ніж перевертати пиріг зі сливами на блюдо, дайте йому постояти 10 хв. За цей час він трохи охолоне і, як кажуть, «візьметься».

«УЮТ» №35-27.08.2020

Читайте також: Пиріг зі слив

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *