Перевіряємо якість сиру

Під час виготовлення підробленого сиру часто використовують крохмаль. Щоб перевірити якість продукту, потрібно капнути на шматочок сиру трохи йоду. Якщо сир посинів, отже, крохмаль точно використовувався. Така перевірка ефективна і для виявлення води, кефіру, білка соєвого типу, вапна та фруктових добавок, які могли використовувати під час виробництва сиру.

 Перевіряємо якість сиру
Зліва – неякісний сир, справа – якісний.

Щоб перевірити сир на наявність пальмової олії чи інших жирів рослинного типу, потрібно залишити шматочок сиру в кімнаті. Якщо за деякий час він вкриється плівкою жовтого кольору, але смак і запах залишаться колишніми, отже, цей сир із рослинними жирами. Натуральний сир змінив би свій смак і запах, оскільки при кімнатній температурі почав би киснути.

Перевірити сир на натуральність можна також у гарячій воді. Візьміть невелику грудку сиру і покладіть до окропу. Якщо сир повністю розплавився і перетворився на глевку масу, а вода залишилася чистою, отже, перед вами якісний продукт. Ненатуральний сир в окропі не плавиться або розпадається на пластівці. Також про підроблення свідчить жирна плівка на поверхні води.

«Уют» №1-5.01.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *