Пиріг «Ідеальний»

Пиріг Ідеальний
Пиріг «Ідеальний»

Цей пиріг, без сумніву, прикрасить ваш святковий стіл. Він універсальний – його можна подавати замість хліба, а можна відламувати шматочки і їсти як булочку з начинкою.
Але найголовніше – це його неповторний аромат і чарівний смак! Медове тісто, пахучі трави, пікантний часник і, звичайно ж, сир – чудове поєднання для ідеального пирога.

  • Вода – 1 скл.,
  • сухі дріжджі – 11 г,
  • мед – 1 ст. л.,
  • сіль – 1 ст. л.,
  • борошно – 3 скл.,
  • оливкова олія – 3 ст. л.,
  • твердий сир – 400 г,
  • часник,
  • італійські трави – за смаком.

Розведіть у теплій воді дріжджі, додайте мед. Усипте сіль і борошно, гарненько вимісіть – тісто має відставати від рук. Поставте в тепле місце на годину.

Часник подрібніть через прес. Посоліть, додайте трави і олію.

Нагрійте духовку до 50 °C. Ретельно вимішайте тісто. Наріжте сир пластинками. Розкачайте тісто в прямокутний пласт, змастіть часниковим маринадом. Покрийте тісто сиром. Загорніть у рулет і потримайте 5 хв. у духовці. Дістаньте і наріжте на круги 4 см шириною, не дорізаючи до кінця. Викладіть шматочки, як на малюнку. Накрийте рушником і знову дайте постояти в духовці ще 30 хв. Вийміть і знову змастіть маринадом.

Нагрійте духовку до 200 °C. Поставте внизу духовки деко з теплою водою, над ним – деко з пирогом і зменшіть температуру до 180 °C. Випікайте півгодини.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *