Пиріг із ревенем
Суперароматний, суперніжний, суперсмачний – лише так можна описати пиріг із ревенем на бісквітному тісті.
Пухнастий м’якуш з соковитими прожилками кислуватого ревеню – суцільне задоволення. Корисне до того ж, адже вітаміни зі стебел буквально вистрибують!
- Борошно – 250 г,
- цукор – 250 г,
- яйце – 4 шт.,
- вершкове масло – 250 г,
- розпушувач для тіста – 2 ч. л.,
- ванільний цукор – 10 г,
- крохмаль – 75 г,
- ревінь – 750 г,
- цукрова пудра – 3 ст. л.,
- сіль – 1 щіпка.
Стебла ревеню (без листя) вимийте, очистіть від плівки, потім наріжте брусочками. М’ясисті стебла краще розрізати ще й уздовж. Розм’якшене вершкове масло збийте зі звичайним і ванільним цукром, а також із сіллю до крему. Продовжуючи збивати, по одному введіть яйця. Додайте до масляної суміші просіяне з розпушувачем борошно і крохмаль, ретельно перемішайте масу. Деко застеліть пергаментом, зверху викладіть тісто. Поверх тіста, трохи вдавлюючи, розподіліть скибочки ревеню. Випікайте пиріг 30-40 хв. у розігрітій до 200 °С духовці. Готовність перевірте зубочисткою. Залиште виріб охолоджуватися у формі, потім посипте цукровою пудрою, наріжте на порційні шматки і подавайте.