Пиріг із ревенем

Пиріг із ревенем

Суперароматний, суперніжний, суперсмачний – лише так можна описати пиріг із ревенем на бісквітному тісті.
Пухнастий м’якуш з соковитими прожилками кислуватого ревеню – суцільне задоволення. Корисне до того ж, адже вітаміни зі стебел буквально вистрибують!

  • Борошно – 250 г,
  • цукор – 250 г,
  • яйце – 4 шт.,
  • вершкове масло – 250 г,
  • розпушувач для тіста – 2 ч. л.,
  • ванільний цукор – 10 г,
  • крохмаль – 75 г,
  • ревінь – 750 г,
  • цукрова пудра – 3 ст. л.,
  • сіль – 1 щіпка.

Стебла ревеню (без листя) вимийте, очистіть від плівки, потім наріжте брусочками. М’ясисті стебла краще розрізати ще й уздовж. Розм’якшене вершкове масло збийте зі звичайним і ванільним цукром, а також із сіллю до крему. Продовжуючи збивати, по одному введіть яйця. Додайте до масляної суміші просіяне з розпушувачем борошно і крохмаль, ретельно перемішайте масу. Деко застеліть пергаментом, зверху викладіть тісто. Поверх тіста, трохи вдавлюючи, розподіліть скибочки ревеню. Випікайте пиріг 30-40 хв. у розігрітій до 200 °С духовці. Готовність перевірте зубочисткою. Залиште виріб охолоджуватися у формі, потім посипте цукровою пудрою, наріжте на порційні шматки і подавайте.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest