Пиріг «Соти» із квашеною капустою
Домашній пиріг із квашеної капусти і фаршу – той випадок, коли і начинка смачна, і прикраса оригінальна, і готувати легко. Озбройтеся тістом, начинкою з капусти і фаршу. Склянкою будемо видавлювати кружечки.
- Вода – 300 мл,
- сухі дріжджі – 7 г,
- майонез – 3 ст. л.,
- яйця – 3 шт.,
- цукор – 2 ст. л.,
- сода – 1 ч. л.,
- борошно – 800 г,
- олія – 7 ст. л.,
- сіль – 1 ч. л.,
- свинячий фарш – 250 г,
- квашена капуста – 400 г,
- морква – 2 шт.,
- цибулина.
Залийте дріжджі 150 мл теплої води. Додайте цукор. Відставте в сторону на 15 хв. Окремо змішайте решту теплої води з яйцями, харчовою содою, сіллю, майонезом і 1,5 ст. л. цукру. З’єднайте цю суміш із дріжджовою. Усипте борошно. Замісіть тісто. Додайте 2 ст. л. олії і знову ретельно вимісіть. Накрийте плівкою. Залиште в теплому місці на 90 хв.
Підготуйте начинку. Обсмажте фарш на олії. Посоліть. Відіжміть сік із квашеної капусти, додайте її у фарш разом із тертою морквою, подрібненою цибулиною і 1 ч. л. цукру. Остудіть усе.
Розкачайте тісто в тонкий пласт (5 мм). Видавіть у тісті кружечки за допомогою склянки. На кружечок викладіть 1 ст. л. начинки. Тепер защіпніть краї по боках.
На пергамент, змащений олією, викладіть заготовки з тіста з начинкою, починаючи з середини. Заповніть так усю форму. Запікайте пиріг при 180 °С протягом 50 хв.