Пиріг «Соти» із квашеною капустою

Пиріг «Соти» із квашеною капустою

Домашній пиріг із квашеної капусти і фаршу – той випадок, коли і начинка смачна, і прикраса оригінальна, і готувати легко. Озбройтеся тістом, начинкою з капусти і фаршу. Склянкою будемо видавлювати кружечки.

  • Вода – 300 мл,
  • сухі дріжджі – 7 г,
  • майонез – 3 ст. л.,
  • яйця – 3 шт.,
  • цукор – 2 ст. л.,
  • сода – 1 ч. л.,
  • борошно – 800 г,
  • олія – 7 ст. л.,
  • сіль – 1 ч. л.,
  • свинячий фарш – 250 г,
  • квашена капуста – 400 г,
  • морква – 2 шт.,
  • цибулина.

Залийте дріжджі 150 мл теплої води. Додайте цукор. Відставте в сторону на 15 хв. Окремо змішайте решту теплої води з яйцями, харчовою содою, сіллю, майонезом і 1,5 ст. л. цукру. З’єднайте цю суміш із дріжджовою. Усипте борошно. Замісіть тісто. Додайте 2 ст. л. олії і знову ретельно вимісіть. Накрийте плівкою. Залиште в теплому місці на 90 хв.

Підготуйте начинку. Обсмажте фарш на олії. Посоліть. Відіжміть сік із квашеної капусти, додайте її у фарш разом із тертою морквою, подрібненою цибулиною і 1 ч. л. цукру. Остудіть усе.

Розкачайте тісто в тонкий пласт (5 мм). Видавіть у тісті кружечки за допомогою склянки. На кружечок викладіть 1 ст. л. начинки. Тепер защіпніть краї по боках.

На пергамент, змащений олією, викладіть заготовки з тіста з начинкою, починаючи з середини. Заповніть так усю форму. Запікайте пиріг при 180 °С протягом 50 хв.

FacebookTwitterPinterest