Пиріг з ожиною та яблуками
Такий пиріг можна приготувати і з іншими літніми ягодами: малиною, шовковицею, чорницею.
Для тіста:
- 175 г м’якого вершкового масла,
- 175 г цукру,
- 3 яйця,
- 200 г борошна,
- 2 ч. л. розпушувача,
- терта цедра одного лимона,
- 500 г очищених яблук,
- 150 г ожини.
Для посипання:
- 75 г холодного нарізаного масла,
- 75 г борошна,
- 50 г цукру,
- 75 г мюслі,
- 1/2 ч. л. розпушувача для тіста.
Збити міксером яйця разом із цукром і вершковим маслом. Додати борошно, розпушувач і натерту цедру.
Збити на низькій швидкості. Перелити тісто у форму 18 х 28 см, застелену пергаментним папером. Зверху розкласти тонко нарізані яблука й ожину.
Збити всі інгредієнти для посипання у блендері до отримання крихти. Посипати фрукти.
Випікати у розігрітій до 180 °С духовці близько 45 хв.
Перед подачею охолодити і розрізати на порційні квадрати.