Пиріг з ожиною та яблуками

Пиріг з ожиною та яблуками

Такий пиріг можна приготувати і з іншими літніми ягодами: малиною, шовковицею, чорницею.

Для тіста:

  • 175 г м’якого вершкового масла,
  • 175 г цукру,
  • 3 яйця,
  • 200 г борошна,
  • 2 ч. л. розпушувача,
  • терта цедра одного лимона,
  • 500 г очищених яблук,
  • 150 г ожини.

Для посипання:

  • 75 г холодного нарізаного масла,
  • 75 г борошна,
  • 50 г цукру,
  • 75 г мюслі,
  • 1/2 ч. л. розпушувача для тіста.

Збити міксером яйця разом із цукром і вершковим маслом. Додати борошно, розпушувач і натерту цедру.

Збити на низькій швидкості. Перелити тісто у форму 18 х 28 см, застелену пергаментним папером. Зверху розкласти тонко нарізані яблука й ожину.

Збити всі інгредієнти для посипання у блендері до отримання крихти. Посипати фрукти.

Випікати у розігрітій до 180 °С духовці близько 45 хв.

Перед подачею охолодити і розрізати на порційні квадрати.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *