Пиріг-запіканка
«Погляд часу» №12-2019
Промити під проточною водою 400 г рибного філе, злегка обсушити від зайвої вологи, укласти у жароміцний посуд і залити 400 мл звичайного молока. Після цього, накривши посуд фольгою, відправити рибу у розігріту до 170 °С духовку на 30-40 хв. Приготовлену таким чином рибу дістати з молока і відокремити м’ясо від кісток, розділивши його на невеликі шматочки.
Близько 700 г картоплі очистити і зварити у підсоленій воді до готовності, потім злити воду і дати охолонути.
Три курячих яйця також необхідно зварити, очистити і дрібно порізати.
У сковороді розтопити 50 г вершкового масла, сюди ж всипати пару столових ложок борошна, гарненько все перемішати і продовжити обсмажувати ще 2-3 хв. Далі у сковороду необхідно влити молоко, у якому готувалася риба, і проварити цю суміш до загустіння. Після цього, вимкнувши вогонь, всипати у соус шматочки риби, 150 г свіжомороженого зеленого горошку, подрібнені яйця, півпучка подрібненої петрушки, сік половини лимона, перець і сіль. Всі інгредієнти перемішати з соусом і викласти у змащену невеликою кількістю масла форму. Зверху викласти шар пюре з відвареної картоплі і 50 мл молока, розрівняти і посипати 50-100 г тертого твердого сиру.
Випікати пиріг-запіканку протягом 30-35 хв. до рум’яної скоринки.