Пиріг зі слив

Пиріг зі слив
Пиріг зі слив

 Сливи розрізати навпіл і видалити кісточки. Вершкове масло розпустити на сковороді з металевою чи знімною ручкою, додати цукор і прогрівати, помішуючи, поки з’являться бульбашки. Потім викласти у карамель сливи – розрізом вниз – і притиснути. Сковорідку зняти з вогню – нехай сливи охолонуть.

По ходу приготувати тісто: збити масло з цукром, додати ваніль, яйця, влити трохи молока, добре розмішати. Додати борошно з розпушувачем і за бажанням горішки. Викласти тісто на сливи, розрівняти і в духовку. Тільки ставити сковорідку краще на деко: сік зі слив може витікати.

Випікати 45 хв. при 180 °С. Вийнявши, почекати кілька хвилин і перевернути на блюдо сливами вгору. Посипати цукровою пудрою або прикрасити збитими з цукром вершками.

І. К. Ведернікова, м. Дніпро

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

1 коментар до “Пиріг зі слив

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *