Пиріг зі смородиною

Пиріг зі смородиною
Пиріг зі смородиною

«УЮТ» №23-2019

  • Борошно – 1,5 скл. + 1,5 ст. л.,
  • вершкове масло – 125 г,
  • цукор – 220 г,
  • сіль,
  • яйця – 3 шт.,
  • крохмаль – 1 ч. л.,
  • смородина – 600 г,
  • розпушувач – 1 ч. л.

Вершкове масло з 1,5 скл. борошна порубайте в дрібну крихту. Додайте туди 100 г цукру, 0,5 ч. л. розпушувача і дрібку солі.

Білки відділіть від жовтків, білки – у холодильник, жовтки – у борошняну крихту. Замісіть тісто руками, загорніть у харчову плівку й відправте в холодильник на півгодини. Заморожену смородину викладіть у друшляк і облийте окропом, хвилин десять нехай стікає, а потім розсипте її на серветки, щоб трохи обсушити.

Збийте охолоджені білки. Постійно додавайте до них цукор, що залишився, розпушувач, борошно і крохмаль і акуратно вводьте смородину.

Духовку включіть на 180 °С. Дно і краї рознімної форми змастіть вершковим маслом. Дістаньте з холодильника тісто і руками розподіліть його по дну форми, а по краях зробіть бортики. На тісто викладіть начинку.

Запікайте пиріг протягом 25-30 хв., перші 15 хв. випікайте при 180 °С, а потім зменшіть до 150. Перед тим як розрізати, пиріг потрібно остудити до кімнатної температури.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *