Пиріг зі смородиною
«УЮТ» №23-2019
- Борошно – 1,5 скл. + 1,5 ст. л.,
- вершкове масло – 125 г,
- цукор – 220 г,
- сіль,
- яйця – 3 шт.,
- крохмаль – 1 ч. л.,
- смородина – 600 г,
- розпушувач – 1 ч. л.
Вершкове масло з 1,5 скл. борошна порубайте в дрібну крихту. Додайте туди 100 г цукру, 0,5 ч. л. розпушувача і дрібку солі.
Білки відділіть від жовтків, білки – у холодильник, жовтки – у борошняну крихту. Замісіть тісто руками, загорніть у харчову плівку й відправте в холодильник на півгодини. Заморожену смородину викладіть у друшляк і облийте окропом, хвилин десять нехай стікає, а потім розсипте її на серветки, щоб трохи обсушити.
Збийте охолоджені білки. Постійно додавайте до них цукор, що залишився, розпушувач, борошно і крохмаль і акуратно вводьте смородину.
Духовку включіть на 180 °С. Дно і краї рознімної форми змастіть вершковим маслом. Дістаньте з холодильника тісто і руками розподіліть його по дну форми, а по краях зробіть бортики. На тісто викладіть начинку.
Запікайте пиріг протягом 25-30 хв., перші 15 хв. випікайте при 180 °С, а потім зменшіть до 150. Перед тим як розрізати, пиріг потрібно остудити до кімнатної температури.