Пиріжки з куркою
«УЮТ» №16-2019
Кращий варіант перекусу і прекрасна заміна бутерброда з ковбасою до гарячої першої страви.
- Борошно – 400 г,
- вода – 240 мл,
- сухі дріжджі – 2 ч. л.,
- цукор – 1 ч. л.,
- сіль – 1,5 ч. л.,
- олія – 3 ст. л.,
- фарш – 300 г,
- твердий сир – 60 г,
- петрушка – 0,5 пучка,
- яєчний жовток.
Залийте швидкодіючі дріжджі 3 ст. л. теплої води. Додайте 1 ч. л. цукру й розмішайте. Відставте на 10 хв.
Змішайте борошно з водою, 1 ч. л. солі і дріжджовою масою. Замісіть тісто. Додайте 2 ст. л. олії і вимісіть тісто.
Змастіть миску і саме тісто олією. Накрийте плівкою. Залиште в теплому місці на годину.
Посоліть фарш і додайте спеції. Змішайте з тертим твердим сиром і рубаною зеленню. Вимішайте. Змастіть поверхню олією.
Обімніть тісто. Розділіть на 10 частин. Скачайте кульку з кожного шматочка тіста.
Змастіть глибоку форму для випікання олією. Викладіть п’ять булочок на дно по колу так, щоб між ними залишалася невелика відстань. Використовуючи денце склянки, зробіть поглиблення в кожній булочці. Скачайте начинку в невеликі кульки й помістіть у поглиблення в булочці. Накрийте форму з булочками рушником і залиште на 20 хв.
Змастіть тісто збитим жовтком. Запікайте пиріжки з м’ясом при 180 °С 25-30 хв. Повторіть те ж саме ще з п’ятьма частинами тіста і рештою начинки. Якщо ви постите, задумайтеся над приготуванням картопляної начинки для булочок замість м’ясної. Зваріть картоплю, змішайте з обсмаженими з цибулею грибами. Додайте спеції за смаком.