Пиріжки з куркою

Пиріжки з куркою
Пиріжки з куркою

«УЮТ» №16-2019

Кращий варіант перекусу і прекрасна заміна бутерброда з ковбасою до гарячої першої страви.

  • Борошно – 400 г,
  • вода – 240 мл,
  • сухі дріжджі – 2 ч. л.,
  • цукор – 1 ч. л.,
  • сіль – 1,5 ч. л.,
  • олія – 3 ст. л.,
  • фарш – 300 г,
  • твердий сир – 60 г,
  • петрушка – 0,5 пучка,
  • яєчний жовток.

Залийте швидкодіючі дріжджі 3 ст. л. теплої води. Додайте 1 ч. л. цукру й розмішайте. Відставте на 10 хв.

Змішайте борошно з водою, 1 ч. л. солі і дріжджовою масою. Замісіть тісто. Додайте 2 ст. л. олії і вимісіть тісто.

Змастіть миску і саме тісто олією. Накрийте плівкою. Залиште в теплому місці на годину.

Посоліть фарш і додайте спеції. Змішайте з тертим твердим сиром і рубаною зеленню. Вимішайте. Змастіть поверхню олією.

Обімніть тісто. Розділіть на 10 частин. Скачайте кульку з кожного шматочка тіста.

Змастіть глибоку форму для випікання олією. Викладіть п’ять булочок на дно по колу так, щоб між ними залишалася невелика відстань. Використовуючи денце склянки, зробіть поглиблення в кожній булочці. Скачайте начинку в невеликі кульки й помістіть у поглиблення в булочці. Накрийте форму з булочками рушником і залиште на 20 хв.

Змастіть тісто збитим жовтком. Запікайте пиріжки з м’ясом при 180 °С 25-30 хв. Повторіть те ж саме ще з п’ятьма частинами тіста і рештою начинки. Якщо ви постите, задумайтеся над приготуванням картопляної начинки для булочок замість м’ясної. Зваріть картоплю, змішайте з обсмаженими з цибулею грибами. Додайте спеції за смаком.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *