Пиріжки з сиром в пельменниці
Іноді щоб придумати щось грандіозне, досить подивитися на звичні речі з іншої сторони. Ось хоча б звичайна пельменниця. Вона допоможе напекти гору шикарних маленьких пиріжків. У них ви закохаєтесь обов’язково! По-перше, готувати їх простіше нікуди, по-друге, смачні вони до неподобства! Начинку робимо з простих і недорогих продуктів.
- Борошно – 400 г,
- кефір – 250 мл,
- сметана – 3 ст. л.,
- олія – 25 мл,
- сода – 0,5 ч. л.,
- яйце,
- сир твердий – 250 г,
- кріп – 0,5 пучка,
- часник – 3 зубки,
- яєчний жовток,
- кунжут.
У мисці змішайте яйце з сіллю, цукром і 1 ст. л. сметани. Улийте соняшникову олію, кефір і перемішайте. Додайте борошно з содою, замісіть тісто. Накрийте його рушником, залиште при кімнатній температурі на 10 хв.
Для начинки тертий сир змішайте з дрібно нарізаним кропом і часником. Додайте 2 ст. л. сметани, перемішайте. Тісто обімніть, розділіть на 4 частини. Одну частину розкачайте в пласт товщиною 2-2,5 мм, накрийте нею пельменницю. Поглиблення заповніть начинкою. Накрийте другим розкачаним шаром. Присипте поверхню борошном, розкачайте качалкою поверхню, поки не проступлять розділові межі пельменниці.
Витрусіть пиріжки з форми, перекладіть на деко, застелене пергаментом. Із рештою тіста працюйте за тим же принципом. Змастіть вироби жовтком, посипте кунжутом. Випікайте пиріжки 20-25 хв. при 180 °С.