Пісні пиріжки з яблучною начинкою

Пісні пиріжки з яблучною начинкою

Якщо ви не можете уявити своє життя без солодкої випічки, приготуйте пиріжки з яблуками за нашим рецептом. Вони абсолютно пісні, але при цьому м’які і дуже смачні. Ці пиріжки допоможуть урізноманітнити меню людям, які дотримуються Великого посту.

Склад:

  • Сухі дріжджі – 1/2 пакетика,
  • олія – 3-4 ст. л.,
  • кип’ячена вода – 1,5 скл.,
  • борошно – 0,5 кг,
  • цукрова пудра – 50 г,
  • волоські горіхи – 70 г,
  • солодкі яблука – 250 г,
  • мелена кориця,
  • сіль.

Приготування:

У глибоку миску просіяти борошно, додати дрібку солі, дріжджі, влити воду й олію (2 ст. л.). Замісити тісто, додавши ще трохи олії. Залишити у теплі.

Після того як тісто у кілька разів збільшиться в об’ємі, злегка обім’яти його і знову залишити – цю процедуру повторити 3 рази.

Тісто, що підійшло перекласти на стіл, присипаний борошном, розділити на невеликі кульки вагою близько 50 г кожен. Накрити плівкою і залишити на 15 хв.

Яблука очистити, нарізати дрібними шматочками. Присипати цукровою пудрою і змішати з подрібненими горіхами. Кульки тіста, що злегка підійшли, розкатати у коржі, у центр кожної викласти начинку, трохи присипати меленою корицею. Краї тіста з’єднати і защипати, формуючи пиріжок.

Деко змастити олією, викласти заготовки і залишити у теплі на 10-15 хв. Потім поверхню пиріжків змастити водою з цукром і випікати близько півгодини (до рум’яної скоринки) у духовці, попередньо розігрітій до 180 °С.

Ольга Петрівна, Черкаська обл.

«Погляд часу» №12-19.03.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *