Пісний гамбо

Пісний гамбо
Пісний гамбо

«УЮТ» №14-2019

Це гостре густе рагу. Його готують із суміші всього, що можна знайти на кухні, – від м’яса до морепродуктів – і їдять із задоволенням як холодним, так і гарячим.
Гамбо – страва яскрава й ситна. Вона якраз для профілактики весняного авітамінозу!

  • Борошно – 50 г,
  • олія – 100 мл,
  • цибулина,
  • болгарський перець – 1 шт.,
  • селера – 150 г,
  • помідори – 4 шт.,
  • стручкова квасоля – 2 скл.,
  • морква – 3 шт.,
  • пастернак – 1 шт.,
  • кмин – 1 ст. л.,
  • паприка – 1 ст. л.,
  • орегано – 1 ст. л.,
  • червоний перець молотий – 0,25 ч. л.

Перемішайте в сотейнику олію з борошном до однорідного стану. Постійно помішуючи, проваріть на сильному вогні до темно-карамельного кольору.

Дрібно нарубайте цибулю, наріжте кубиками зелений болгарський перець і 3 стебла селери. Перекладіть у сотейник і варіть близько 5 хв.

З помідорів зніміть шкірку і наріжте м’якоть кубиками. Крупно наріжте моркву, пастернак. Додайте до інших овочів, залийте 4 скл. води й посипте спеціями. Зменшіть вогонь до мінімуму й тушкуйте рагу під кришкою близько 40 хв.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *