Пісний гамбо

«УЮТ» №14-2019
Це гостре густе рагу. Його готують із суміші всього, що можна знайти на кухні, – від м’яса до морепродуктів – і їдять із задоволенням як холодним, так і гарячим.
Гамбо – страва яскрава й ситна. Вона якраз для профілактики весняного авітамінозу!
- Борошно – 50 г,
- олія – 100 мл,
- цибулина,
- болгарський перець – 1 шт.,
- селера – 150 г,
- помідори – 4 шт.,
- стручкова квасоля – 2 скл.,
- морква – 3 шт.,
- пастернак – 1 шт.,
- кмин – 1 ст. л.,
- паприка – 1 ст. л.,
- орегано – 1 ст. л.,
- червоний перець молотий – 0,25 ч. л.
Перемішайте в сотейнику олію з борошном до однорідного стану. Постійно помішуючи, проваріть на сильному вогні до темно-карамельного кольору.
Дрібно нарубайте цибулю, наріжте кубиками зелений болгарський перець і 3 стебла селери. Перекладіть у сотейник і варіть близько 5 хв.
З помідорів зніміть шкірку і наріжте м’якоть кубиками. Крупно наріжте моркву, пастернак. Додайте до інших овочів, залийте 4 скл. води й посипте спеціями. Зменшіть вогонь до мінімуму й тушкуйте рагу під кришкою близько 40 хв.