Пісний торт з апельсиновим кремом
Під час посту страждають, звичайно, здебільшого м’ясоїди. Але не варто забувати про ласунів, які не можуть дозволити собі улюблені десерти. Адже переважна більшість смакоти зроблена з яєць і молочних продуктів. Як спекти торт і не порушити пост?

Склад:
- Томатний сік – 250 мл,
- цукор – 400 г,
- олія – 5 ст. л.,
- борошно – 570 г,
- сода – 1 ч. л.,
- ванільний цукор – 10 г,
- апельсиновий сік – 1 л,
- манка – 100 г,
- сіль – 1 щіп.
Приготування
Змішати апельсиновий сік із половиною цукру і довести до кипіння. Помішуючи суміш, додати манну крупу, варити до загустіння. Зняти крем з вогню і відставити у бік.
Тепер змішати томатний сік із цукром, що залишився, сіллю, ванільним цукром і олією. Потрібно просіяти борошно з содою, замісити тісто.
Розділити тісто на 8 однакових частин, кожну скачати в кульку, а потім розкатати в тонкий пласт.
Деко присипати борошном і випікати кожен корж по 3-4 хв. при 230 °С. Поки коржі гарячі, вирізати з них кружки, приклавши тарілку. Обрізки коржів пустити на крихту для прикраси торта.
Збити крем міксером на великій швидкості, щоб маса збільшилася в обсязі і посвітлішала. Накрити його харчовою плівкою і дати охолонути.
Зібрати торт, викладаючи коржі один на одного і змащуючи їх кремом. Зверху присипати торт крихтою.
«Уют» №16-15.04.2021