Плісняву зупинить гірчиця

Нерідко під час зимового зберігання солоних огірків у бочці, діжці, відрі чи банці на поверхні розсолу з’являються цвіль і плівчасті дріжджові грибки.
Якщо плівку не відкинеш, огірки швидко розм’якшуються і набувають неприємного смаку і запаху. Хорошим засобом боротьби з цвіллю є гірчичний порошок, у якому міститься антисептична речовина – гірчична олія.
Якщо поверхню розсолу посипати трохи гірчицею, цвіль розвиватися не буде. Можна зробити і так: насипати у тканинний мішечок 30-40 г сухої гірчиці і помістити його між огірками.
Огірки не будуть пліснявіти, а смак навіть покращиться і в тому випадку, якщо зверху покласти нарізану стружкою хрін.
Маргарита Сергіївна, м. Харків