Плов із фрикадельками

Плов із фрикадельками – не менш ситна і смачна страва, ніж оригінал. Вам варто перевірити!

Плов із фрикадельками

Склад:

  • Фарш – 600 г,
  • рис – 350 г,
  • цибуля – 2 шт.,
  • морква – 2 шт.,
  • часник – 1,5 шт.,
  • олія – 2 ст. л.,
  • зіра – 2 щіп.,
  • суміш перців,
  • сіль.

Приготування

Цибулю натріть на дрібній тертці. Або подрібніть її на м’ясорубці, якщо готуєте фарш самі. Пересипте цибулю до фаршу. Туди ж відправте спеції за смаком. Перемішайте.

Поділіть фарш на 12 частин. Долоні змастіть олією. Сформуйте фрикадельки.

У чавунному казані чи глибокій сковороді розігрійте олію. У ній обсмажте фрикадельки з усіх сторін при високій температурі. Готові вироби перекладіть на тарілку.

На олії обсмажте цибулю. Її попередньо наріжте півкільцями. Коли вона підрум’яниться, пересипте до цибулі моркву соломкою. Потім додайте зіру і сіль. Влийте стільки теплої води, щоб вона покрила моркву.

Тушкуйте овочі на середньому вогні близько 10 хв. Морква повинна розм’якшити. Далі до овочів перекладіть фрикадельки і кілька зубчиків часнику.

Додайте мелений перець. Поверх фрикадельок викладіть промитий рис. Посоліть. Влийте ще води. Вона повинна повністю покрити вміст сковороди. Посередині вставте головку часнику. Ємність накрийте кришкою. Готуйте плов 30-35 хв. на середньому вогні до тих пір, поки не випарується вся рідина.

Готовий рис пересипте на велику тарілку. Зверху прикрасьте його фрикадельками, а у центрі розмістіть головку часнику. Посипте страву подрібненою зеленню.

Як і до класичної страви, у плов із фрикадельками у процесі приготування можна додати родзинки чи барбарис. Тоді рис стане солодшим і пікантним.

«УЮТ» №5-28.01.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *