Плов із зеленим горошком

Апетитний на вигляд і не менш смачний плов із зеленим горошком стане справжньою родзинкою вашого обіднього столу.

Плов із зеленим горошком

Склад:

  • 1 скл. рису,
  • 2 цибулини,
  • 2 морквини,
  • банка зеленого горошку,
  • 0,5 скл. олії,
  • 1 ч. л. зіри,
  • 1 ч. л. коріандру,
  • 0,5 ч. л. куркуми,
  • сіль.

Приготування

У казані чи глибокій чавунній сковорідці розігріти олію, додати зіру, коріандр, куркуму і прогріти.

Потім додати нарізану цибулю, обсмажити до золотавого кольору. Покласти моркву, нарізану соломкою. Обсмажити все до м’якості моркви.

Додати зелений горошок із рідиною. Довести до кипіння. Засипати зверху промитий рис і залити гарячою водою на пів сантиметра вище від рівня рису. Посолити за смаком.

Варити без кришки, доки вода не википить до рівня рису. Потім накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімуму і варити ще пів години.

Готовий плов добре перемішати, вимкнути вогонь, накрити кришкою і дати постояти ще 15 хв.

«Погляд часу» №45-10.11.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *