Плов із зеленим горошком
Апетитний на вигляд і не менш смачний плов із зеленим горошком стане справжньою родзинкою вашого обіднього столу.

Склад:
- 1 скл. рису,
- 2 цибулини,
- 2 морквини,
- банка зеленого горошку,
- 0,5 скл. олії,
- 1 ч. л. зіри,
- 1 ч. л. коріандру,
- 0,5 ч. л. куркуми,
- сіль.
Приготування
У казані чи глибокій чавунній сковорідці розігріти олію, додати зіру, коріандр, куркуму і прогріти.
Потім додати нарізану цибулю, обсмажити до золотавого кольору. Покласти моркву, нарізану соломкою. Обсмажити все до м’якості моркви.
Додати зелений горошок із рідиною. Довести до кипіння. Засипати зверху промитий рис і залити гарячою водою на пів сантиметра вище від рівня рису. Посолити за смаком.
Варити без кришки, доки вода не википить до рівня рису. Потім накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімуму і варити ще пів години.
Готовий плов добре перемішати, вимкнути вогонь, накрити кришкою і дати постояти ще 15 хв.
«Погляд часу» №45-10.11.2022