Пляцок із вишнею
Пляцок з вишнею стане окрасою вашого святкового столу і порадує вас і ваших гостей приємним смаком.
Склад:
- Борошно – 2 скл.,
- цукор – 1,5 скл.,
- яйця – 5 шт.,
- маргарин – 250 г,
- олія – 5 ст. л.,
- какао – 2 ст. л.,
- мак – 1,5 скл.,
- вишневий кисіль – 1 упаковка,
- розпушувач – 2 ч. л.,
- вишні без кісточок (заморожені) – за смаком,
- цукрова пудра – для посипання.
Приготування:
Маргарин розітріть із цукром, додаючи по одному яєчні жовтки і по ложці олії і борошна, змішаного з розпушувачем.
Додайте збиті яєчні білки і ретельно перемішайте.
Тісто розділіть на 4 частини.
Першу змішайте з какао, другу – з маком, третю – з киселем, четверту – залиште білого кольору.
Заповніть форму для кексу у наступному порядку: біле тісто, тісто з маком, рожеве тісто, потім викладіть вишні і покрийте тістом із какао.
Випікайте у духовці близько 40-50 хв. при температурі 180 °С.
Після охолодіть і посипте цукровою пудрою.
«Погляд часу» №10-05.03.2020
Сповіщення: Варення з вишні на зиму «П'ятихвилинка» | Газета "Уют"