По сезону: часникові стрілки

часникові стрілки

З олією
Дуже смачна паста для бутербродів із чорним хлібом. Її також добре додавати у суп або соус до картопельки – страви набувають пікантний смак. А заправити нею макарони і зовсім мила справа.
Молоді часникові стрілки пропустити через м’ясорубку, посолити за смаком і заправити олією без запаху. Перемішати, розкласти у підготовлені баночки, закрити кришками. Зберігати на нижній полиці холодильника.

У томаті
За смаком нагадують смажені гриби з гостринкою.

  • 0,5 кг часникових стрілок,
    томатна паста,
    олія, сіль,
    перець – за смаком.

У стрілок обірвати насіннєві коробочки, стебла нарізати, перекласти на сковороду з розігрітою олією. Посолити, трохи прогріти і стежити, щоб виділився сік. Якщо його немає, долити трохи води, тушкувати до напівпрозорості стрілок (уже на цьому етапі страва готова і її можна використовувати як гарнір). Покласти томатну пасту, поперчити і ще трохи протушкувати.
Стрілки краще вибирати з ніжною білою серцевиною – після обсмажування вони виходять особливо м’якими.

Найкраще до борщу
Можна приготувати намазку на бутерброди з пропущеного через м’ясорубку солоного сала та перекрутити з ним і часникові стрілки, перемішати і зберігати у холодильнику. Кращої добавки на хліб до борщу і не придумаєш!

Мариновані (про запас)
Стрілки нарізати на шматочки довжиною 3-4 см, залити водою і варити 2-3 хв. після закипання. Потім відкинути на друшляк і промити холодною водою. Розкласти у 0,5 л банки (їх не стерилізувати), залити маринадом (у 1 л води всипати по 50 г солі і цукру, довести до кипіння і влити 100 мл 9 %-го оцту). Стерилізувати 5-7 хв., закрити.
Таким же способом можна заготовити не тільки часникові стрілки, а й молоденькі зубчики часнику. Тільки їх не відварювати, а почистити від лушпиння й обдати окропом, а потім відразу опустити у холодну воду. Після цього залити маринадом і стерилізувати 10 хв.

Часникові стрілки заповнюють дефіцит різних біологічно активних речовин, позитивно впливають на стан клітин і уповільнюють процеси старіння. Сприяють профілактиці вірусних захворювань, у першу чергу, застуд і ГРВІ, їх можна використовувати для чищення кишківника від шкідливих мікроорганізмів, таких як стафілокок і дизентерійна паличка.

 

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest