Подешевшав борщ: як змінилися ціни за зиму

як змінилися ціни за зиму
Подешевшав борщ: як змінилися ціни за зиму

«Погляд часу» 12-2019

Деякі овочі цієї весни коштують дешевше, ніж у минулому році.

У березні, після зниження цін на «борщовий набір», вартість деяких овочів опустилася до рівня, який був зафіксований на момент закладки цієї продукції на зберігання.

Так, у березні серед усіх овочів «борщового набору» зросли ціни тільки на білокачанну капусту. З середини лютого по середину березня капуста подорожчала у 1,5 раза і сьогодні є найдорожчою позицією серед інших овочевих складових українського борщу.

Лідером щодо зниження ціни на початку весни стала цибуля. Її середня вартість знизилася на 21 % через зростання пропозиції імпорту з Середньої Азії. Імпорт також мав вплив і на ринок буряка і моркви – за місяць ці позиції стали дешевшими на 16 % і 12 % відповідно. Помітно знизилися й ціни на картоплю – вона подешевшала на 20 %.

«Сьогодні вартість коренеплодів фактично відповідає цінам середини листопада, коли цю продукцію закладали у сховища з метою заробити на сезонному зростанні ціни. Вартість картоплі у період зберігання зростала на 50 %, цибуля дорожчала майже на 100 %, а ціни на капусту збільшувалися на 130 %» , – зазначають аналітики.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *