Поки цвіте кульбаба

Поки цвіте кульбаба
Поки цвіте кульбаба

«Погляд часу» №20-2019

• 3 1 кг цукру та півлітра води зварити сироп, додати 100 г квіток кульбаби. Варити 30 хв., наприкінці додати трохи лимонної кислоти. Як охолоне, кульбабовий мед процідити через марлю, не відтискаючи. Скласти у банку. Вживати при кашлеві.

• Узяти 400 г квіток кульбаби, видалити знизу зелені квітконіжки, додати 6 ст. л. цукру (з чубком), 2 ч. л. лимонної кислоти і розтирати дерев’яним товкачиком 10-15 хв. у дерев’яній посудині. Суміш скласти у банки і зберігати у прохолодному місці. Взимку заливати кілька ложок сиропу із кульбаби водою і пити смачний чай. Він добре впливає на серце, запобігає анемії. Дуже корисний і тим, у кого хвора печінка.

• Ретельно вимиті корені кульбаби, зібрані навесні, добре висушити та розтерти на порошок. Заварювати як каву. Цукор і молоко додавати за смаком. Напій дуже вітамінний.

• Можна провести очищення організму за допомогою кульбаби. Рецепт складається з двох частин. Перші 2 тижні потрібно використовувати квітки: нарвати їх, трохи підсушити, щоб прив’янули. 2 ст. л. квіток заливаємо 1 л окропу. Даємо настоятися 40 хв., проціджуємо і п’ємо по 100 г за годину до їди.

Друга частина рецепта складається з листя кульбаби. Спочатку його промиваємо і 30 хв. вимочуємо у підсоленій воді, щоби було не таке гірке. Потім подрібнюємо листя ножем і заливаємо кефіром. Додаємо трохи кмину, перцю для смаку і стимуляції. Виходить вітамінний цілющий коктейль.

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *