Польський розсольник без круп
Як же обійтися без основного інгредієнта? Дуже просто. Заправка зі сметани та борошна прекрасно замінить стандартні рис або перловку. І суп виходить таким же ситним і наваристим.
Склад:
- М’ясний бульйон – 1,5 л,
- картопля – 2-3 шт.,
- цибулина,
- морквина,
- олія – 2 ст. л.,
- огірки солоні – 4-5 шт.,
- сметана – 4 ст. л.,
- борошно – 1 ст. л.,
- розсіл з огірків – 2-3 ст. л.,
- лавровий лист – 2 шт.,
- ковбаски – 3 шт.,
- кріп – 0,3 пуч.,
- сіль,
- перець.
Приготування
Картоплю наріжте невеликими кубиками. Доведіть бульйон до кипіння і додайте картоплю. Наріжте цибулю напівкільцями й обсмажте на розігрітій олії. Додайте моркву, натерту на крупній тертці, і доведіть до м’якості. Подрібніть огірки і додайте у сковороду. Готуйте 5 хв.
Окремо змішайте сметану і борошно, потім розбавте масу розсолом. У вас повинна вийти рідка заправка без грудочок.
Перекладіть засмажку в каструлю з картоплею. Влийте тонким струменем сметанну заправку, постійно помішуючи суп. Додайте лавровий лист, сіль і перець.
Наріжте ковбаски середніми шматочками і відправте до решти інгредієнтів. Варіть розсольник ще 5 хв. до легкого загустіння. У кінці посипте подрібненою зеленню.
«Уют» №29 -15.07.2021