Польський салат з огірків

Пропонуємо польський рецепт консервації з гірчицею у зернах та солодким перцем. Рецепт розрахований на 7 літрових банок.

Польський салат з огірків

Такий вітамінний салат можна починати куштувати не раніше ніж через 3-4 дні. Чим довше він стоятиме, тим смак буде насиченішим.

Під час приготування такої закуски, можна використовувати й інші овочі: помідори, ріпчасту цибулю, моркву, кабачки.

Щоб салатик вийшов хрустким, варто замочити огірки у холодній воді, залишивши на 2-3 год.

Така страва відмінно впишеться у святковий стіл, вечерю чи обід, смакуватиме з будь-яким гарніром.

Склад:

  • 4,5 кг огірків;
  • 1 кг цибулі;
  • 7 зубців часнику;
  • 10 шт. болгарського перцю;
  • 20 г зелені кропу;
  • 450 мл олії (рафінованої);
  • 100 мл оцту 6 %;
  • 30 г солі;
  • 60 г цукру;
  • 7 ч. л. гірчиці горошком.

Приготування

Огірки розріжте на кружки, а цибулю – кільцями. Часник подрібніть. Дрібно наріжте кріп. Перець очистіть від насіння та поріжте кільцями.

Усі нарізані продукти змішайте в каструлі. Додайте сіль, цукор, оцет та олію. Перемішайте. Залишіть суміш на 60 хв., щоб настоялася.

Потім поставте каструлю на вогонь, після того, як вона закипить, варіть ще 15 хв.

Готовий продукт розкладіть у стерилізовані банки, поклавши по 1 ч. л. гірчиці у кожну банку, та закатайте.

Якщо нема можливості взяти гірчицю у зернах, можна використати гірчичний порошок, але тоді додавайте його разом з усіма інгредієнтами, зменшивши кількість удвічі.

Зберігати потрібно у сухому, холодному приміщенні.

  «Уют» №27-1.07.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *