Полуничний десерт без випічки

Рецепт швидкого полуничного десерту. Процес приготування займе не більше півгодини. Доведеться лише почекати, поки десерт застигне.

Полуничний десерт без випічки

Склад:

  • Полуниця – 450 г,
  • цукор – 140 г,
  • молоко – 600 г,
  • кукурудзяний крохмаль – 50 г,
  • вершкове масло – 20 г.

Приготування

Змішайте 250 г полуниці з 80 г цукру. Перебийте все блендером. Влийте молоко. Перемішайте віночком. Отриману суміш процідіть, використовуючи сито. Перелийте все в сотейник і додайте крохмаль. Варіть до загустіння, постійно помішуючи.

Готову суміш вилийте у форму. Розрівняйте. Відправте у холодильник на 30 хв.

Наріжте невеликими шматочками 200 г полуниці. На сковороді розігрійте 60 г цукру із вершковим маслом до карамельного відтінку, перемішуючи лопаткою. Додайте нарізану полуницю. Готуйте на помірному вогні 3-4 хв., помішуючи.

Дістаньте з холодильника форму і зверху викладіть карамелізовану полуницю. Поставте в холодильник ще на годину.

Готовий десерт подавайте до столу! Додатково прикрашати його не слід. Адже верхній шар із карамелізованої полуниці має шикарний вигляд. А в розрізі цей десерт зовсім розкішний!

«Уют» №23-2.06.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *