Полуничний десерт без випічки
Рецепт швидкого полуничного десерту. Процес приготування займе не більше півгодини. Доведеться лише почекати, поки десерт застигне.

Склад:
- Полуниця – 450 г,
- цукор – 140 г,
- молоко – 600 г,
- кукурудзяний крохмаль – 50 г,
- вершкове масло – 20 г.
Приготування
Змішайте 250 г полуниці з 80 г цукру. Перебийте все блендером. Влийте молоко. Перемішайте віночком. Отриману суміш процідіть, використовуючи сито. Перелийте все в сотейник і додайте крохмаль. Варіть до загустіння, постійно помішуючи.
Готову суміш вилийте у форму. Розрівняйте. Відправте у холодильник на 30 хв.
Наріжте невеликими шматочками 200 г полуниці. На сковороді розігрійте 60 г цукру із вершковим маслом до карамельного відтінку, перемішуючи лопаткою. Додайте нарізану полуницю. Готуйте на помірному вогні 3-4 хв., помішуючи.
Дістаньте з холодильника форму і зверху викладіть карамелізовану полуницю. Поставте в холодильник ще на годину.
Готовий десерт подавайте до столу! Додатково прикрашати його не слід. Адже верхній шар із карамелізованої полуниці має шикарний вигляд. А в розрізі цей десерт зовсім розкішний!
«Уют» №23-2.06.2022