Помаранчеві смаколики, страви з гарбуза

страви з гарбуза
Помаранчеві смаколики, страви з гарбуза
Гарбузове пюре

Таке пюре містить менше цукру, ніж варення, тому буде корисним дорослим і обов’язково сподобається дітям. На кілограм очищеної гарбузової м’якоті потрібно взяти 500 г яблук або персиків. Плоди миють. З фруктів виймають кісточки.

Сировину подрібнюють у блендері і засипають цукром з розрахунку 450 г на 1,5 кг плодів.

Майбутнє пюре тримати на слабкому вогні до 2 годин, слідкуючи, щоб страва не пригоріла.

За кілька хвилин до готовності в масу додають 1 чайну ложку лимонної кислоти, пюре ретельно перемішують.

Корисну страву з гарбуза на зиму розкладають по стерильних банках і герметично закривають.

Гарбузове пюре
Гарбузове пюре
Цукати на зиму з гарбуза

Вимитий і очищений від шкірки і насіння гарбуз ріжеться на тонкі часточки або дрібні кубики.

Підготовлену м’якоть заливають цукровим сиропом, який готують з розрахунку 200 мл води на 1,2 кг цукру, 3 г лимонної кислоти і дрібки ванілі.

Щоб отримати напівпрозорі, просочені цукровим сиропом, цукати, продукт три або чотири рази доводять до кипіння, залишають на вогні кілька хвилин, а потім обов’язково дають настоятися. Через 5-7 годин процес повторюють. У цьому випадку гарбуз збереже форму і щільність та придбає чудовий медовий смак. Заготовлені на зиму гарбузові скибочки обсушують на ситі і при бажанні обвалюють в цукровій пудрі.

Готові до вживання цукати зберігають у прохолодному сухому місці. Краща ємність – це скляні банки, закриті пергаментом.

Цукати на зиму з гарбуза
Цукати на зиму з гарбуза
Варення з гарбуза

З-за прісного смаку гарбуза, отримати по-справжньому делікатесний продукт можна, додавши до складу варення цитрусові, яблука, курагу, айву або інші плоди.

На 1,5 кг гарбузової м’якоті, очищеної від кори і насіння, потрібна пара лимонів або апельсинів, одне яблуко і цукровий сироп. Для його приготування на 500 мл води додають 2 кг цукру, суміш доводять до кипіння і знімають з вогню.

Гарбуз і фрукти миють, чистять і подрібнюють, причому з лимона і апельсина не слід знімати шкірку. Плоди заливають сиропом, ставлять посуд на вогонь і, знімаючи піну, що утворюється, знову доводять варення до кипіння.

Щоб шматочки овочів і фруктів просочилися гарячим сиропом, варення, знявши з вогню, залишають настоюватися.

Через 3-4 год. знову доводять до кипіння, проварюють протягом п’яти хвилин і знову залишають настоюватися.

Останній раз проварити 5-10 хв., розлити варення по стерильних банках і закрити.

При бажанні у варення з гарбуза можна додати ядра горіхів, які попередньо подрібнюють і проварюють близько 40 хв. у солодкій воді.

Варення з гарбуза
Варення з гарбуза

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *