Помідори по-корейськи без стерилізації
Настав час робити смачні закрутки на зиму – приготуйте пікантні помідори по-корейськи, які стануть самодостатньою стравою на святковому столі або ж смачним доповненням до буденних страв.

Інгредієнти:
- болгарський перець – 2-3 шт.;
- часник – 5 зубчиків;
- морква – 1 шт.;
- помідори – 1 кг;
- паприка – 0,5 ч. л.;
- мелений чорний перець – за смаком;
- цукор – 50 г;
- сіль – 1 ст. л.;
- оцет 9 % – 2 ст. л.;
- олія – 2-3 ст. л.;
- приправи для корейської моркви – 0,5 ч. л.;
- кілька гілочок кропу, петрушки, кінзи.
Очистіть болгарський перець від насіння. Подрібніть його блендером разом із часником.
Моркву натріть на тертці по-корейськи.
Помідори наріжте великими шматочками та видаліть плодоніжки. Змішайте томати з паприкою і меленим чорним перцем.
Для маринаду з’єднайте цукор, сіль, оцет, олію та приправу для моркви. Подрібніть зелень.
Викладіть на дно банки кілька шматочків помідорів. Покрийте частиною подрібненого перцю, зверху помістіть трохи моркви та зелені. Полийте невеликою кількістю маринаду.
Повторюйте шари, поки не закінчаться інгредієнти.
Закрийте банку і поставте у холодильник догори дном на 6-8 год.
«Уют» №29 -15.07.2021