Помилки на кухні

Помилки на кухні
Помилки на кухні

«Погляд часу» №13-2019

Кулінарні секрети часто передаються з покоління в покоління. Мами зберігають зошити з рецептами і порадами від бабусь, а потім розкривають кулінарні секрети своїм дочкам. Така спадкоємність прекрасна, але деякі бабусині прийоми вже застаріли. Багато господинь навіть не здогадуються, що ці прості дії іноді можуть згубно вплинути на здоров’я.

Тепла випічка. Багато хто звик їсти теплий хліб, але він провокує процес бродіння у шлунку, що у разі зловживання може стати причиною запальних процесів. Тому краще їсти охолоджену здобу.

Молочна м’якушка для фаршу. При приготуванні м’ясних котлет бабусі попередньо розмочували батон у молоці і додавали до фаршу. Але ніжнішими від цього котлети не стануть. Якщо додати до подрібненого м’яса просто перемелений хліб, то смак страви буде аналогічним.

Розморожування м’яса. Якщо розморожувати шматок м’яса, залишивши його на тарілці на ніч або на цілий день, велика ймовірність, що бактерії потраплять на руки, посуд, дошку. Набагато безпечніше перекласти м’ясо з морозильної камери у холодильник. Якщо потрібно прискорити процес, можна шматок м’яса у декількох поліетиленових пакетах помістити у миску з прохолодною водою.

Як мити сухофрукти. Багато хто миє сухофрукти для компоту просто під проточною водою. Але зараз покупні сухофрукти проходять хімобробку для збереження кольору. Їх краще залишити у гарячій воді на півгодини, а потім злити воду і ще раз помити.

Нарізання цибулі заздалегідь. Різати цибулю заздалегідь не варто. Цибулевий запах швидко поширюється по квартирі та позбутися його непросто. До того ж нарізана заздалегідь цибуля буде гірчити після приготування.

Маринування м’яса на шашлик. Вважається, що м’ясо потрібно замочувати у маринаді на ніч, щоб воно стало м’яким. Але професійні кухарі пояснюють, що у такому тривалому приготуванні не має потреби.

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *