Помилки при заготівлі компосту, які псують добриво

У процесі компостування органічні відходи розкладаються і перетворюються в поживну суміш для ґрунту і рослин. Перегнивання відбувається при температурі +55…60 °C.

Помилки при заготівлі компосту

Повітря і висока температура важливі для цього процесу, але є третій необхідний компонент: вода є ключовим «інгредієнтом» створення поживної маси.

Помилка дачників, при заготівлі компосту, полягає в тому, що вони або забувають про воду, або використовують її забагато. Наприклад, якщо компост, що визрів, має неприємний запах, а субстанція надто мокра, то йдеться про неправильну технологію приготування добрива.

Якщо води забагато, то бактерії, які необхідні для приготування компосту, швидше за все, загинуть. Процес компостування при цьому значно сповільниться.

Щоб знизити рівень вологості, в компост потрібно додати сухе листя, сіно чи солому.

Якщо компост сухий, то потрібно додати воду. Всі компоненти повинні бути в міру вологими. Тоді процес приготування добрива буде проходити правильно. Інакше це буде не компост, а марна купа сміття, яка не принесе користь городу.

Коли компост теплий і пахне землею, то всі процеси відбуваються правильно.

«Уют» №39-22.09.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *