Пончики з яблуками

Пончики – річ завжди смачна, а якщо вони з начинкою – то подвійно. Яблука – одна з найдоступніших начинок, тим більше в осінній сезон.
- Молоко – 200 мл,
- вода – 200 мл,
- вершкове масло – 100 г,
- олія – 50 мл,
- яйце,
- сіль – 1 ч. л.,
- цукор за смаком,
- дріжджі – 11 г,
- борошно – 1 кг.
Борошно змішайте з дріжджами. З’єднайте теплу воду, яйце, сіль і цукор, збийте. Улийте суміш у борошно. Додайте підігріте молоко й остигле розтоплене масло. Вимішуйте, додаючи 50 мл олії.
Сформуйте із тіста кулю. Залиште, поки тісто не виросте у 2-2,5 рази.
Із яблук видаліть серцевину, наріжте кубиками, складіть у ємність, яку можна щільно закрити.
Разділіть тісто на шматочки (приблизно як на пиріжки), розкачайте в коржі, у центр половини з них викладіть трохи яблук, посипте цукром і накрийте другим шматочком. Виріжте склянкою пончик.
У глибоку сковорідку із гарячою олією викладіть заготовки. Накрийте кришкою і обсмажуйте до рум’яної скоринки, потім переверніть і продовжуйте обсмажувати. Дістаньте шумівкою і викладіть на паперові рушники.
Готові пончики посипте цукровою пудрою і подавайте їх до чаю або кави.