Пончики з яблуками

Пончики з яблуками
Пончики з яблуками

Пончики – річ завжди смачна, а якщо вони з начинкою – то подвійно. Яблука – одна з найдоступніших начинок, тим більше в осінній сезон.

  • Молоко – 200 мл,
  • вода – 200 мл,
  • вершкове масло – 100 г,
  • олія – 50 мл,
  • яйце,
  • сіль – 1 ч. л.,
  • цукор за смаком,
  • дріжджі – 11 г,
  • борошно – 1 кг.

Борошно змішайте з дріжджами. З’єднайте теплу воду, яйце, сіль і цукор, збийте. Улийте суміш у борошно. Додайте підігріте молоко й остигле розтоплене масло. Вимішуйте, додаючи 50 мл олії.

Сформуйте із тіста кулю. Залиште, поки тісто не виросте у 2-2,5 рази.

Із яблук видаліть серцевину, наріжте кубиками, складіть у ємність, яку можна щільно закрити.

Разділіть тісто на шматочки (приблизно як на пиріжки), розкачайте в коржі, у центр половини з них викладіть трохи яблук, посипте цукром і накрийте другим шматочком. Виріжте склянкою пончик.

У глибоку сковорідку із гарячою олією викладіть заготовки. Накрийте кришкою і обсмажуйте до рум’яної скоринки, потім переверніть і продовжуйте обсмажувати. Дістаньте шумівкою і викладіть на паперові рушники.

Готові пончики посипте цукровою пудрою і подавайте їх до чаю або кави.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *