Поради хазяйці

Поради хазяйці
Поради хазяйці

«УЮТ» №25-2019

Дрібка – це скільки?
Дрібка – хоча й не точна міра, але у цілому приблизно однакова, особливо якщо це жіночі руки. Це саме стільки сипучого продукту (сіль, цукор, мелені спеції), скільки може поміститися без особливої напруги між складеними щільно трьома пальцями руки – великим, вказівним і середнім. Міра ця досить давня та інтернаціональна: зустрічається в українській, китайській, французькій та італійській кухнях.

Білок дістати, жовток залишити
Якщо вам за рецептом потрібен лише білок, то не поспішайте розбивати яйце – куди ви дінете жовток? Проткніть яйце великою голкою з двох боків, тоді білок витече, а жовток залишиться в яйці і не зіпсується упродовж кількох днів.

Чайне ситечко для прикрашання випічки
Ним дуже зручно набирати й дозувати цукрову пудру для присипання невеликої випічки, наприклад, кексів або печива.

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *