Поради по зберіганню овочів у квартирі

Як зберегти врожай в умовах квартири, особливо, якщо немає комори чи утепленого балкона? Прислухаймося до рекомендацій фахівця.

Як зберегти врожай в умовах квартири

Помідори по контейнерах. Недозрілі томати покладіть у пластикові контейнери максимум у 3 шари. Закрийте кришкою. Зберігайте в темному місці при кімнатній температурі (низька температура «вбиває» смак і аромат, плоди набувають неприємну борошнисту структуру). Раз на 2-3 дні відбирайте зрілі помідори, які можна зберігати у відкритих мисках або кошиках на кухні зазвичай ще 5-7 діб.

Гриби – не мити. Щоб опеньки, печериці і гливи довше зберігали пружність і товарний вигляд, після зрізання їх не потрібно мити. Покладіть гриби в скляний контейнер або миску, затягніть харчовою плівкою, виконайте 10-13 маленьких отворів для циркуляції повітря, зберігайте в сухому прохолодному місці.

Часник – у холод. Часник зберігайте в темному прохолодному місці або холодильнику. До речі, охолоджений часник простіше очистити.

Моркву – у тирсу. Моркву найкраще зберігати в дерев’яному ящику чи великих взуттєвих коробках, попередньо пересипавши тирсою так, щоб коренеплоди не стикалися один з одним.

Капусту – у плівку. Найкраще зберігати качани білокачанної капусти в темному прохолодному місці, попередньо щільно обернувши харчовою плівкою. Броколі і цвітну капусту тримайте в паперових пакетах у холодильнику чи в прохолодному місці квартири (наприклад, на нижній полиці шафи в передпокої).

Селеру – у «карцер». Цей овоч настільки ароматний, що від його запаху доводиться захищати інші овочі. Найкраще коренева і черешкова селера відчуває себе на нижній полиці холодильника. Але зберігати її бажано в контейнері, що щільно закривається, або пластиковому пакеті з замком.

Базилік боїться холоду. Тому просто поставте його в банку з водою і розмістіть у досить світлому місці, але так, щоб на листя не потрапляли прямі сонячні промені.

Перцям потрібен кисень. Болгарський перець найкраще зберігати у тканинних мішках у холодильнику чи на балконі до настання морозів.

Зелену цибулю – у фольгу. Зелену цибулю можна зберігати в холодильнику до 10 днів, якщо обернути її фольгою і залишити на нижній полиці.

Ріпчасту – за сортами. Пам’ятайте, що різні сорти цибулі не люблять сусідства. Гірку ріпчасту, солодку білу і ялтинську червону зберігайте на достатній відстані одну від одної, а краще – у різних кімнатах. При цьому гостру цибулю на предмет загнивання перевіряйте частіше, солодкі сорти хворіють рідше і краще зберігаються навіть при несприятливих умовах.

  «Уют» №43-21.10.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *