Посадкові ями готуйте завчасно

Посадкові ями
Посадкові ями готуйте завчасно

Осінь – оптимальна пора для посадки плодових дерев. Одна з основних умов високої приживлюваності саджанців – правильна підготовка посадкових ям.

Якщо для весняної посадки ями копають восени, то для осінньої – за 2-3 тижні до посадки, аби ґрунт устиг осісти. Адже важливо, щоб коренева шийка саджанця була розташована на його рівні і з часом не заглиблювалася. Для яблуні та груші глибина посадкової ями – 60-80 см, ширина – 50-60 см. Для кісточкових – 50 см глибина і 50-60 – ширина. Вона має бути круглою, з акуратними вертикальними стінками. Якщо ґрунт на ділянці бідний або піщаний, глибину збільшують на 10-15 см. Ґрунт із верхнього шару багатший на поживні речовини, його складають в одну купу, а менш родючий – у другу, краще на поліетилен, тоді його легше буде засипати в яму.

Під яблуню та грушу в посадкову яму вносять по 20-25 кг перегною чи компосту, 1 кг деревного попелу, 200-500 г суперфосфату, 100-150 г сірчанокислого калію. Під вишню і сливу – 10-20 кг перегною чи компосту, 400-500 г деревного попелу, 150-200 г сірчанокислого калію. Якщо ґрунт глинистий, додають пісок, якщо піщаний – трохи глини. Суміш добре перемішують і засипають у ями. Спочатку беруть ґрунт із верхнього горизонту, а потім із нижнього.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *