Постимо смачно

«Погляд часу» №11-2019
Печений гарбуз з яблуками і журавлиною
- Невеличкий гарбуз,
- яблука – 2 шт.,
- цукор – 0,5 скл.,
- журавлина – 60 г,
- олія – 60 г,
- борошно – 1 ст. л.,
- сіль – 1 ч. л.,
- мелений мускатний горіх – 0,5 ч. л.

Розігріти духовку до 180 °С. Очистити гарбуз від шкірки і насіння і порізати невеликими кубиками. Яблука очистити від серцевини і порізати невеликими шматочками. Викласти шматочки гарбуза у змащену олією скляну форму рівним шаром. Зверху викласти яблука і посипати журавлиною. Змішати цукор, борошно, сіль і мускатний горіх. Посипати яблука. Побризкати олією. Запікати 50-60 хв. до м’якості фруктів і овочів.
Грибна запіканка із сухарями
- Печериці – 10 шт.,
- картопля – 2 шт.,
- цибуля – 5 шт.,
- олія – 0,5 скл.,
- панірувальні сухарі – 1 скл.,
- сіль і перець – за смаком.

Гриби почистити, відварити до готовності і дрібно порізати. Картоплю відварити у мундирах. Обсмажити на олії цибулю. Змішати з панірувальними сухарями і додати до грибів. Посипати спеціями і полити кількома ложками грибного бульйону. Ретельно все перемішати. Посипати сухарями форму для запікання, викласти у неї підготовлені гриби, зверху – очищену і нарізану кільцями картоплю. Закрити фольгою і випікати у духовці до готовності при 180 °С.