Постимо смачно

Постимо смачно
Постимо смачно

«Погляд часу» №11-2019

Картопляні палюшки

  • Картопля – 1 кг,
  • борошно – скільки візьме,
  • сіль, перець – за смаком.

Для заправки – смажена цибуля.

Картопляні палюшки
Картопляні палюшки

Відварити нечищену картоплю до готовності. Почистити готову картоплю і пропустити через м’ясорубку. Додати сіль і борошно, вимісити так, щоб тісто відставало від рук, але не було «забите». Сформувати у ковбаску, яку порізати на довгі шматочки. Перекласти в окріп. Коли спливуть на поверхню – готові. Вийняти палюшки і заправити смаженою на олії цибулею.

Пиріг із рибою та шпинатом

  • Рибне філе – 500 г,
  • шпинат – 200 г,
  • олія – 1 cm. л.,
  • сіль та перець – за смаком,
  • листкове тісто – 500 г.
Пиріг із рибою та шпинатом
Пиріг із рибою та шпинатом

Олію нагріти на сковорідці та протягом 5 хв. обсмажити шпинат. Викласти його на тарілку та дати трохи охолонути. Філе риби добре промити та порізати на невеликі шматочки, додати спеції. Частину тіста викласти на деко, вистелене папером для випікання. Додати начинку зі шпинату, зверху викласти шматочки риби. Накрити пиріг другим листом тіста. Змастити злегка олією, щоб підрум’янився. Випікати у попередньо розігрітій до 200 °С духовці 0,5 год.

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *